19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Tümer, “Adanalılar ve yargı çevresi oldukça rahatsız”…

Tümer, “Adanalılar ve yargı çevresi oldukça rahatsız”…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Üyesi Zülfikar İnönü Tümer, Adana Bölge Adliye Mahkemeleri’nin Gaziantep’e bağlanmasının Adanalıları maddi-manevi yönden zarara uğrattığını vurguladı.

TBMM Genel Kurulu’nda konuyla ilgili söz alan Tümer, “5235 sayılı adli yargı ilk derece mahkemeleri ile bölge adliye mahkemelerinin kuruluş, görev ve yetkileri hakkındaki kanunun 25. maddesi ve geçici 2. Maddesi uyarınca kurulan ve yargı çevresi belirlenen mahkemeler, 20 Temmuz 2016’da tüm yurtta göreve başlamıştır. Bölgelerin coğrafik durumları ve iş yoğunluğuna göre kurulan bölge adliye mahkemelerinde başlangıçta Adana ili de bulunmaktayken Adalet Bakanlığı’nın aldığı karar ile ilimizin yargı çevresi yönünden Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi’ne bağlanmasına karar verilmiştir. Akdeniz Bölgesi’nin sosyal, ekonomik, nüfus ve diğer yönlerden en büyük ili olan Adana ilinin, komşu illere olan yakınlığı da göz önüne alındığında ilimizde bölge adliye mahkemelerinin açılmamasının kamu çıkarına uygun olmadığı ortadadır” dedi.

Şubat 2016’da tamamlanan, çevre düzenlemesi de yapılmış olan, her yönüyle modern hizmet binasının Adana’da atıl bir durumda bulunduğunu ve bu hususun Adana yargı çevresini ve vatandaşları rahatsız ettiğini ifade eden Tümer, şunları söyledi:
“Ayrıca Adalet Bakanlığı’nın daha önce sunduğum soru önergeme verdiği yanıtta bölge adliye mahkemelerinin iş yoğunluğu göz önüne alınarak hareket edildiği belirtilmiştir. Yine aynı yanıtta ileride oluşacak iş yoğunluğuna göre Adliye Mahkemelerinin yeniden hizmet vereceği kaydedilmiştir. Gaziantep Bölge Adliye Mahkemelerinin iş yoğunluğu ve yargı çevresi genişliği gözetildiğinde Adana Bölge Adliye Mahkemelerinin açılması da zorunluluk halini almıştır. Davaların nakli, dosyaların akıbeti, temyiz hususları gereğince telafisi olanaksız zararlar doğacağı göz önüne alınarak Adana Bölge Adliye Mahkemesi’nin kaldırılmasına dair karar iptal edilmeli, Adana’daki adliye bir an önce hizmet vermeye başlamalıdır. Konunun önemine istinaden gerekli duyarlılığın gösterilmesi gerekmektedir.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir