25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / TTB’ye Adana’dan Destek…

TTB’ye Adana’dan Destek…

Afrin harekatına karşı çıktığı için dün sabah gözaltına alınan Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi üyelerine Adana’daki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri destek verdi.

Eğitim Sen Adana Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısında Konuşan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü, SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, doktorların evleri basılarak gözaltına alınmalarının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Muzaffer Yüksel, doktorların “Terör örgütü propagandası yapmak ve halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek” iddiasıyla gözaltına alındığını ifade ederek, “Arkadaşlarımız tamamen mesleki duyarlılıklarını dile getirmişlerdir” dedi.

Türk Tabipler Birliği’nin hekim olmanın gereği savaşa karşı tutum belirlemesi karşısında hedef gösterilmesinin ardından gözaltına alındığına dikkat çeken Muzaffer Yüksel şöyle devam etti:

“TTB; ‘Savaş, doğada ve insanda tahribat yapan, toplumsal yaşamı tehdit eden, insan eliyle yaratılan bir halk sağlığı sorunudur’ demiştir. Bu tespitin neresine karşı çıkılmaktadır.

TTB; ‘Her çatışma, her savaş; fiziksel, ruhsal, sosyal ve çevresel sağlık açısından onarılmaz sorunlara yol açarak büyük bir insani dramı da beraberinde getirir’ demektedir. Bunun tersini kim iddia edebilir!

TTB; ‘Savaşla baş etmenin yolu, adil, demokratik, eşitlikçi, özgür ve barışçıl bir yaşam kurmak ve bunu sürekli kılmaktır’ demektedir.

Kaderini ve iktidarını daha çok savaş, daha çok çatışmaya bağlayanlara, barış talebimizi ve haykırışımızı boğmaya çalışanlara karşı bir kez daha “Savaşa hayır, barış hemen şimdi!” diyoruz.

Kurumlar olarak, TTB’nin metnini sahiplendiğimizi ve dayanışma içinde olduğumuzu, gözaltına alınan TTB Merkez Konsey üyelerinin derhal serbest bırakılmalarını talep ediyoruz.”

Basın toplantısına DİSK, Adana Barosu TMMOB, Adana Tabip Odası, KESK, BULAM DER, CHP, HDK, EMEP, Emekli Sen, Halkevleri, Anadolu Halkları Derneği, İHD Adana Şubesi ve Pir Sultan Derneği Adana Şubesi temsilcileri katıldı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir