19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalıştayı…

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalıştayı…

Çukurova Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (KADAUM) öncülüğünde “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurum Stratejisi Geliştirme” çalıştayı gerçekleştirildi.

Kayıkhane Tesislerinde gerçekleşen çalıştaya rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan ve akademisyenler katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştirilen Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurum Stratejisi Geliştirme” çalıştay programı hakkında bilgi verdi.
Akademik ve idari personellere hizmet içi eğitim yoluyla “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” eğitimlerinin verilmesi, öğrencilere önlisans/lisans/lisansüstü zorunlu derslerin açılması gerektiğini bildiren Prof. Dr. Bozdoğan, özellikle işe alımlarda, yönetimde, karar alma mekanizmalarında, araştırmalarda, proje başvurularında kadın ve erkek arasındaki dengenin sağlanmasının önemine işaret etti.

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel de, toplumsal cinsiyet eşitliğinin adalet ve insan hakları açısından önemine dikkat çekerek, “Dünyada ve Ülkemizde toplumsal cinsiyet eşitliği hala kanayan bir yara olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle toplumda, ‘toplumsal cinsiyet eşitliğini’ sağlamak için farkındalık yaratmak ve bilinç yükseltme çalışmalarına hız vermek zorundayız. İşte tam bu noktada, sorunun çözülmesinde Üniversitelere çok önemli roller düşmektedir. Biz Çukurova Üniversitesi olarak sorumluluğumuzun farkındayız ve bu anlamda gereken tüm adımları atıyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından çalıştaya geçildi. Beş Masa halinde akademisyenlerden oluşan çalışma grupları konularında görüş alışverişinde bulunarak ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurum Stratejisi’ belgesi ile Çukurova Üniversitesinde yapılan tüm etkinliklerde, yönetimde, işe alımlarda, karar alma mekanizmalarında, araştırma ve proje başvurularında, derslerde, seminerlerde, iç ve dış paydaş toplantılarında, konferans ve panellerde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin gözetilerek yapıldığını taahhüt etti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir