28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Çevre / Topladığı çöple çocuklarına bakıyor…

Topladığı çöple çocuklarına bakıyor…

58 yaşındaki 5 çocuk annesi Zekiye Bolat, 29 yıl önce eşinin ölümüyle çaresiz kalınca çocuklarının ve kendisinin geçimini sağlamak için 21 yıldır çöp konteynerlarından kağıt topluyor. Topladığı kağıtları satarak geçimini sağlıyor.

Sokaklarda kilosunun üç katı ağırlıktaki yükü iki tekerlekli aracına yükleyerek taşıyan Bolat, günlük ortalama 30–35 lira kazanıyor. En büyüğü 40; en küçüğü 21 yaşında 5 çocuk annesi Zekiye Hanım, boyundan büyük çuvala doldurduğu atıkların altına girerek ‘depo olarak’ kullandığı boş alanda ayıklayıp sonra ambalajlıyor. Hafta sonra bunları toptancılara satıyor. Bu işten evinin günlük harcamaları yanı sıra elektrik, su ve kira harcamalarını karşılayan Bolat, yıllardır bu uğraşıp kimseye muhtaç olmadan ayakta kalıyor. İkisi erkek beş çocuğunu kağıt toplayarak okutan, evlendiren anne Bolat, kiralık bir evde oturuyor.

Adana’da çok sayıda atık toplayıcısı bulunduğu ancak kadın olarak bu işi yapanların sayısının bir elin parmağını geçmediğini ifade eden Bolat, toplaması, taşıması ve ayıklanması zor bir iş yaptığını belirtiyor. Bolat, şunları söylüyor: “Kocam vefat ettiğinde çaresiz kaldım, iş bulamadım. Zor durumda kalınca kağıt topladım. Bu işi yapmasaydım çocuklarım aç kalacaktı. Her gün sabah saat 06.00’da çıkıp çöp kutularında pet, karton gibi atıkları topluyorum. Sonra bunları ayıklıyorum. Gün oluyor, akşam saat 20.00’ye kadar çalışıyorum. Gelirim kağıt toplamaya bağlı; günlük 30-35 liranın altına düşmüyor.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Ceyhan Belediyesi’nden İslahiye’de İftar Programı…

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’in ilçede farklı kesimleri buluşturduğu Ramazan sofraları bu kez İslahiye’de kuruldu. …

Prototol İmzalandı…

Karataş ilçesine bağlı Hakkıbey Mahallesi, 386 ada, 2 parsel numaralı, 600,00 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerine …

ADSİAD, 14 Yeni Üye Daha Kazandı…

Kurulduğu 1991 yılından bu yana Adana, bölge ve ülke ekonomisine katma değer üreten Adana Sanayici …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir