28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / TGS’nin dayanışma kampanyası büyüyor…

TGS’nin dayanışma kampanyası büyüyor…

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Adana Şubesi tarafından başlatılan dayanışma kampanyasının ikinci adımında salgın nedeniyle zor durumda kalan 100 gazeteci ailesine daha gıda kolileri dağıtıldı. Gıda paketlerinin dağıtımını yine bizzat gerçekleştiren TGS Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya, sembolik olarak başlatılan organizasyonun dayanışma ruhuna büyük katkı sunduğunu söyledi.
Büyükkaya, ikinci tur gıda kolisi dağıtımıyla ilgili olarak yöneltilen çeşitli sorular üzerine şu açıklamayı yaptı:

“Daha önce ilk etapta gerçekleştirdiğimiz 80 adet gıda paketinin dağıtımının ardından eksik kalan ihtiyaç sahibi arkadaşlarımız için temin edilen takviye kolilerle bu sayıyı 120 ye çıkarmıştık. Dağıtım sırasında gördüklerimiz, yapılanın yetersiz oluğunu ve eksik kaldığını açıkça ortaya koymuştu. İlkesel olarak bu tür organizasyonları benimsemiyoruz elbette. Herkesin hiç kimsenin yardımına ihtiyacı olmadan hayatını sürdürebileceği, gelişimini tamamlayabileceği olanaklara kavuşmuş olduğu bir toplumsal düzenden yanayız. Ancak içinde bulunduğumuz olağan dışı günler bütün bu tartışmaları ertelemeyi zorunlu kılıyor. Bugün “Balık vermeyin balık tutmayı öğretin” tartışmasıyla kaybedecek zamanımız yok. Bugün işsiz ve güvencesiz oluğu için evlerine ekmek giremeyen çocukları doyurma zamanı. Keşke olanaklarımız el verse de basın emekçileri dışında kalan dezavantajlı kesimlere de ulaşıp bir nebze de olsa nefes alabilmelerini sağlayabilsek”
SONER ÇETİN’E TEŞEKKÜR
TGS Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya, ikince etap koli dağıtım fikrinin ise Soner Çetin’e ait olduğunu ifade edip şunları söyledi:
“Nisan ayı başında ilk sokağa çıkma yasağının hemen öncesinde temin ettiğimiz gıda paketlerinin dağıtımı için Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’den ulaşım desteği istemiştik. Bu vesileyle organizasyondan haberdar olup, çalışmamızı inceleyen Başkan Çetin, Mayıs ayı içerisinde kendilerinin de katkı koymak istediklerini dile getirmişti. Başkan Çetin, bu sözünü unutmadı ve temin ettiği gıda paketlerini teslim ederek dağıtılmasını sağladı. Bunun için Çukurova’nın gülen yüzü Başkan Çetin’e, dağıtımda yardımcı olan Çukurova Belediyesinin emekçilerine teşekkür ederiz.”

YALNIZ ÜYELERE DEĞİL EN ÇOK İHTİYACI OLANA

Gıda paketlerinin yalnız TGS üyelerine değil en çok ihtiyacı olana dağıtılmasına özen gösterildiğini kaydeden Büyükkaya, “İhtiyaç sahiplerini kendi gözlemlerimiz ve hemen hemen bütün basın camiasının yönlendirmesi sonucu ortak akıl ile belirlemeye çalıştık. Aralarında işkolumuzla hiç ilgisi olmasa da kayıtsız kalamadığımız çok mağdur aileler de var. Eksiğimiz kalsa da önceliğimiz her zaman en çok ihtiyaç sahibi olanlardı. Eksikler, emekçilerin kendi arasındaki dayanışma ile azaltılabilir. Önümüzdeki günlerin neler getireceğini bilmiyoruz. Dilerim en kısa zamanda bu sıkıntıyı atlatırız. Emeği ve ekmeğimizi büyüterek vereceğimiz güvenli gelecek mücadelesinde buluşmak üzere, sağlıklı günler diliyorum.” Diye konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da IPARD III Programı Açıklandı…

IPARD, Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı’nın kısaltmasıdır ve Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti işbirliğinde finanse edilen bir …

Adana’da IPARD III Programı Açıklandı…

IPARD, Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı’nın kısaltmasıdır ve Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti işbirliğinde finanse edilen bir …

TEMSA’ya Uluslararası Mükemmeliyet Ödülü…

Adana’da faaliyet gösteren TEMSA, dünyaya örnek olan uygulamasıyla Uluslararası Mükemmeliyet Ödülü’nün sahibi oldu. FUSO Canter’in …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir