19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Teröre lanet yürüyüşü…

Teröre lanet yürüyüşü…

Ceyhan’da teröre karşı yapılan yürüyüşe katılan Başkan Hüseyin Sözlü, devlet ve milletin sahipsiz olmadığına vurgu yaptı.

Türkiye Kamu Sen Adana İl Temsilciliği ile Adana Ülkü Ocakları’nın terör olaylarına tepki göstermek amacıyla Ceyhan’da düzenlediği yürüyüşe katılan Adana Büyükşehir Belediye BaşkanıHüseyin Sözlü, Ceyhan Konser Alanı’nda toplanan yüzlerce Ceyhanlı’ya seslendi. Türkiye’nin son günlerde yaşadığı terör olaylarından duyduğu derin üzüntüyü belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Değerli hemşehrilerim! Türkiye bugün bu durumu yaşıyorsa birinci sebebi PKK olmakla birlikte, tek sorumlusu değildir. Siyasi fantezileri, başkanlık hayalleri, Türk düşmanlıkları, Cumhuriyet düşmanlıkları ile ‘çözüm ve açılım’ diyerek, ‘kardeşlik, barış’ diyerek onların önünü açanlar da birinci derecede suçludur. Bugün Türkiye, her gün vatan evlatlarını feda edip, kurban veriyorsa bir sebebi de ‘romantik’ açılımlarıyla, Cumhuriyet’e olan din istismarcılıklarıyla başımızdakilerdir. Bugün Türkiye bunların yüzünden bir iç savaş tehditi altındadır. Eğer bugün Türkiye bir iç savaşa sürüklenmiyorsa, bunun da sebebi hukuka ve demokrasiye bağlılığıyla, Cumhuriyet’e bağlılığıyla, bu millete olan inancıyla Türkiye’nin sigortası, Milliyetçi Hareket Partisi Lideri, Türkmen Beyi Devlet Bahçeli’dir” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, 8 Eylül tarihinde ülkücülerin demokratik tepki göstermelerine müsaade ettiğini belirten Başkan Sözlü, “Ülkü Ocakları ve milliyetçi kuruluşların öncülüğünde Türkiye’nin bütün vilayetleri, sokaklarda teröre karşı tepkisini gösteren milliyetçi memleket evlatlarının ellerindeki bayraklarla kırmızıya boyanmıştır. Devlet Bahçeli orada, ‘Biz sokağa istediğimiz gün ineriz ama birisi karşımıza çıkacaksa, onlar kefenlerini giysinler. Biz sessiz ve sakin duruyorsak, sabırla bekliyorsak, bu; milletin birliği ve kardeşliğini, haklarımızı, yöneticiler demokratik yollarla korusunlar, terörle mücadele etsinler beklentisiyledir’ demiştir.
Bu bir uyarıdır ama devlet sahipsiz değildir, millet sahipsiz değildir. Türkiye ve Türk milleti düşmanları dışarıdan sevinçten ellerini oğuşturmasınlar, biz buradayız’ mesajını vermiştir” diye konuştu.

Yüzlerce Ceyhanlı’nın bayraklarla eşlik ettiği teröre karşı yürüyüşe, Adana
Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün yanı sıra, MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, KAMU-SEN Ceyhan İlçe Başkanı Nadir Tunç, Ceyhan Ülkü Ocakları Başkanı Süheyl Seçti, MHP Ceyhan İlçe Başkanı Semih Aksoy katıldı. Başkan Hüseyin Sözlü’nün konuşmasından önce şehitler için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu, Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir