24 Nisan 2024 , Çarşamba
Ana Sayfa / Bölgesel / Tekstilci 641 milyon dolarlık ihracatı artırmanın yollarını arıyor…

Tekstilci 641 milyon dolarlık ihracatı artırmanın yollarını arıyor…

Çukurova Hazır Giyim ve Tekstil Fuarı sürerken, 2,5 milyar dolarlık yıllık ihracatının 641 milyon dolarının tekstil ve hazır giyim sektöründen kazanan Adana’nın bu rakamları artırabileceği bildirildi.
Bugün (5 Şubat Cumartesi) 17.00’ye kadar sürecek fuarda 30 ülkeden ticari alım heyeti ağırlanıyor. TÜYAP Adana Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki Tekstil ve Hazır Giyim Fuarı’na geçtiğimiz yıllarda 78 firma katılmış, 1 bin 500’e yakın profesyonel ziyaretçi gezmişti. 2020 yılında oldukça başarılı geçen fuarda yaklaşık 5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Bu yıl bu rakamın aşılması planlanıyor.

Fuarda, firmalar; Takım Elbise, Ceket, Pantolon, Elbise, Bluz, Gömlek, Abiye, Kaban, Mont, Palto, Pardösü, Yağmurluk, Kazak, Triko, Bere, Kaşkol, Eldiven İç Giyim, Çorap, Pijama, Gecelik, Sabahlık, Mayo, Denim, Pantolon, Mont, T-Shirt, Şort, Hobi Giysileri, Outdoor Giysileri, Bebe-Çocuk giysileri, Konfeksiyon Yan Sanayi Ürünleri, Aksesuarları, Baskı, Nakış vb. Tamamlayıcı Hizmetler Ör ve Dokuma Kumaşlar, Çanta, Kemer, Deri Giyimleri sergileyip, sektörden müşteri bulmaya çalışıyor.

İkincisi gerçekleştirilen Çukurova Tekstil ve Hazır Giyim Fuarı’nın önemi her geçen gün artarken, Adana’nın da tekstil ve hazır giyim sektörleri için önemli merkezlerden biri olduğu biliniyor. Dünyada 1,5 trilyon dolar pazara sahip sektörün 2025 yılı tahminlerinin ise 2,25 trilyon dolara ulaşması hedefleniyor.

Adana’da sanayileşmenin önemli adımlarının atılmasında pamuğun öne çıktığı bilinirken, şehir ülkenin en köklü iplik, kumaş ve tekstil üreticilerini de barındırıyor. Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, hazır giyim ve tekstil sektörünün büyük ticaret hacmine sahip olduğuna ve istihdam yarattığına dikkat çekti.

Dünyada 75 milyon kişi hazır giyim ve tekstil sektöründe istihdam edilirken bu rakam Türkiye’de 1,2 milyonu buluyor. 30 yıldan bu yana hazır giyim ve tekstil, ülkemizin yıldız sektörleri arasında yer alıyor. Geçen yıl bu sektörde 30,5 milyar dolar ihracat gerçekleştirilirken Adana bu ihracatın 641 milyon dolarlık kısmını karşıladı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir