26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Tefeci Operasyonu: 6 Gözaltı…

Tefeci Operasyonu: 6 Gözaltı…

Çiftçilere faizle para verip, ödeme zorluğu çekenlerden zorla tahsilat yaptıkları iddiasıyla 6 şüpheli gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, 31 Ağustos 2015’te uğradığı silahlı saldırıda ayaklarından yararlanan B.K.’nın ifadesini aldı. İfadesinde saldırının tefeciler tarafından gerçekleştirildiğini ileri süren B.K. 5 milyon TL para aldığını, karşılığında da 12 milyon lira ödemesine rağmen borcunun bitmediğini anlattı. B.K.’nın ifadesi üzerine harekete geçen Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, 3 Şubat 2016’da eş zamanlı olarak 6 ayrı adrese baskın düzenledi. Operasyonda, M.U., K.U., A.U., A.İ., O.Y. ve M.E. gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde, işyerleri ve araçlarında arama yapan ekipler, ruhsatsız 3 av tüfeği, ruhsatsız 1 tabanca, silahlara ait fişek ve mermiler ile yaklaşık 20 milyon TL değerinde 7 çek, 50 çek fotokopisi, 3 bitmiş çek koçanı, değişik isimler adına düzenlenmiş 355 senet ile 1 vekaletname ele geçirdi.

Gözaltında sorgusu yapılan zanlıların, Çukurova’da çiftçilik yapan birçok vatandaşa faizle para verip, ödeme zorluğu çekenlerden zorla tahsilat yaptıkları belirlendi. Emniyetteki sorgularında oto galerisi çalıştırdıklarını ileri süren zanlılar, “Çiftçilere, traktör ve arazi aracı gibi ihtiyaç duydukları araçları satıyoruz. Senet ve çekler oradan elimize geçti. Kimseye faizle para vermiyoruz” diye savunma yaptı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir