29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Tarık Akan Adana’da anılacak…

Tarık Akan Adana’da anılacak…

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yakalandığı akciğer kanserine yenik düşüp, 66 yaşında vefat eden usta sinema sanatçısı Tarık Akan için 19-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 23. Uluslararası Adana Film Festivali’nde özel anma etkinliği yapacaklarını belirtti. Sözlü, Türk Sineması’na eşsiz eserler bırakan Tarık Akan’a rahmet, kederli ailesine ve sanat camiasına başsağlığı diledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yeşilçam’ın efsane aktörlerinden Tarık Akan’ın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu, 111 filmde rol alan usta aktörün Türkiye’nin en köklü festivallerinden olan ve bu yıl 19-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 23. Ulusalararası Film Festivali’nde anacaklarını belirtti.
“Yarım asırlık sanat yaşamında ortaya koyduğu oyunculuk yeteneğiyle saygın ödüllere layık görülen Tarık Akan’ın rol aldığı filmlerden bazılarını bu yılki Uluslararası Adana Film Festivali’nde özel bölüm olarak izlenime sunacağız. Çok sayıda filmin çekildiği, birbirinden değerli yapımcı, yönetmen ve oyuncuları yetiştirerek Türk Sineması’na beşiklik eden Adana’da Tarık Akan’ın anısını sinema dolu günlerde yaşatmış olacağız” diye konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir