28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Tarihi Sokak Restore Ediliyor…

Tarihi Sokak Restore Ediliyor…

Seyhan Belediyesi’nin Adana’nın tarihi Tepebağ Mahallesi’nde bulunan Turhan Arın Sokak’ta başlattığı sokak sağlıklaştırma ve yenile projesinin ilk etabı tamamlandı. Seyhan Belediyesi meclis üyeleri yapılan çalışmalarla ilgili bilgi almak ve restorasyon sonrası sokağın durumunu görmek için alanda inceleme yaptı. Meclis üyelerine KUDEB Sorumlusu Murat Ulaş ile birlikte KUDEB’te görevli mimarlar, arkeolog ve sanat tarihçileri tarafından bilgi verildi.

Tarihi sokaktaki çalışma ödül aldı

Turhan Arın Sokak Sağlıklaştırma Projesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından birde ödüle layık görüldü. Koruma alanında bütüncül bir programı ve kapsamlı senaryoları uzun süre istikrarlı bir biçimde uygulamaya devam eden Seyhan Belediyesi Av. Turhan Arın Sokağı Sağlıklaştırma Projesi ve Nuri Has Pasajı Projesi ile süreklilik ödülü almaya hak kazandı. Tarihi Kentler Birliği süreklilik ödülüne almaya hak kazanan projenin ödülü 16 Kasım’da Antalya’da düzenlenecek YAPEX Restorasyon Fuarı’nda Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a verilecek.

“Tarihine sahip çıkamayan geleceğine de sahip çıkamaz”

Adana’nın önemli bir tarihi olduğuna vurgu yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’da tarihe sahip çıkmak adına yaptıkları hizmetlerin takdirle karşılandığını ve bunun kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Başkan Karalar, “Bilinen 8 bin yıllık tarihi olan bir kentte yıllarca tarihimiz görmezden gelindi. Biz söz verdik tarihimize sahip çıkacağız. Tarihi Tepebağ Mahallesi’ndeki Av. Turhan Arın Sokak sağlıklaştırması çalışması sonrası Adana kimliğine kavuşuyor. Unutulmamalıdır ki; tarihine sahip çıkamayan geleceğine de sahip çıkamaz” şeklinde konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

ÇGC Kupalı At Koşusu Bugün Koşulacak…

1400 kumda 58 kilo 3 yaşlı İngiliz atlarının katılacağı koşuda birincilik ödülü 440 Bin Tl. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir