28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Taksiciler zam istemiyor…

Taksiciler zam istemiyor…

Adana Taksiciler Derneği Başkanı Mehmet Emin Kandemir, ”Hayat pahalılığı enflasyonda ki düzensiz gidişatın durdurulamadığı sürece taksi metreye yapılacak zammın biz taksici esnafının ve taksi müşterisinin sırtına yük olmadan öte bir anlam taşımaz” dedi. Kandemir’in açıklaması şöyle:

”Bir kaç gündür gündem de olan ve bir çok taksici esnafımızı da ikilemde bırakan yeniden yapılmak istenen taksimetre zammına dair görüşlerimizi konuşalım tartışalım dedik. Son yıllarda yaşanan ülkemizin sistem krizinden dolayı hayat pahalığı tüm vatandaşlarımız etkilemekte ve biz taksici esnafını da fazlasıyla bu durumdan nasibini almış durumdayız. Son zamlarla birlikte yakıta parçaya vb ihtiyaçlara faiş miktarda zam geldi ve tamda 4 ay önce taksimetre ücretini değiştirdik.

Ama yapılan tarife değişikliği bu zamlardan sonra eridi gitti şimdi ise meslektaşlarımızın bir kısmı taksimetre zammının yenilenmesi ve yeni tarifenin taksici esnafına iyi geleceğine yönelik bir görüş hakim evet bizlerde Adana Taksiciler Derneği olarak bu görüşü de saygı duyuyoruz. Ama son taksimetre zammından sonra birçok arkadaşımız işlerimizin düştüğü ifade etmekte şimdi ki gelecek olan zammında Adana halkını ve biz taksici meslektaşlarımızı etkileyeceği kaçınılmaz.

İşçi emekliye memura zam oranı %20 geçmez iken bizim taksi ücretlerimize 5 ay içerisinde %55 üzerinde zam gelmesi dar gelirli hayat pahalığı üzerinden ezilen müşterilerimizi de taksiye binme konusunda etkileyecek ve bu zamdan sonra dolmuş otobüse ve korsan taksiler de artış olacaktır . Ülkemizde özel yatlara yönelik olarak ÖTV’siz mazot uygulaması yapılırken bir çok iş insanına da sürekli getirilen vergi affı ve garanti ödemeleriyle rahatlatılırken bizleri meslektaşlarımızı zamlara karşı gün ve gün geçineme sorunu baş gösteriyor.

Ekonomik daralmadan da, döviz kurundaki artıştan da, yapılan zamlardan dolayı işçi emekli memur ve öğrenci kesiminin alım gücü sürekli düşüyor her gün çarşıda, pazarda, markette zordurum da kalan insanlarımız için taksiye binmekte çok büyük lüks olmakta biz Türk Lirası kazanıyoruz, döviz kuru arttıkça iğneden ipliğe her şeye zam geliyor. Türk Lirası değer kaybettikçe her gün ülke olarak daha da yoksullaşıyoruz. Hayat pahalılığı enflasyonda ki düzensiz gidişatın durdurulamadığı sürece taksi metreye yapılacak zammın biz taksici esnafının ve taksi müşterisinin sırtına yük olmadan öte bir anlam taşımaz.

Bizim talebimiz ise taksimetreye gelecek zammın doğru olmadığı ve bu zammın durdurulması konusunda fikrimiz sabittir. Unutmayalım ki taksiye binen müşterilerimiz işçi emekli memur ve öğrenci bu kesim ayağını bizden çekerse asıl zararı o zaman yaşarız çünkü eğer taksiyi toplu taşımada çekim merkezi haline gelmesini sağlarsak o zaman kazancımız artacaktır. Tüm meslektaşlarımızın insanlarımızın işi gücü rast gitsin. Bu zor günler de biz taksici meslektaşlarımız insanlarımız daha çok yan yana gelerek Ülkemizin bu zor günlerini de birlikte aşacağız.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da IPARD III Programı Açıklandı…

IPARD, Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı’nın kısaltmasıdır ve Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti işbirliğinde finanse edilen bir …

Adana’da IPARD III Programı Açıklandı…

IPARD, Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı’nın kısaltmasıdır ve Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti işbirliğinde finanse edilen bir …

TEMSA’ya Uluslararası Mükemmeliyet Ödülü…

Adana’da faaliyet gösteren TEMSA, dünyaya örnek olan uygulamasıyla Uluslararası Mükemmeliyet Ödülü’nün sahibi oldu. FUSO Canter’in …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir