28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / SuTaşkını Sonucu Çiftlikteki Tavuklar Telef Oldu…

SuTaşkını Sonucu Çiftlikteki Tavuklar Telef Oldu…

Sağanak ve kar sularının erimesiyle meydana gelen taşkın nedeniyle dere yatağında bulunan bir çiftlikteki yaklaşık bin tavuk telef oldu.

Merkez Çukurova ilçesi Salbaş Mahallesi’nde Hüseyin Işıkkutu’ya ait yaklaşık bin 300 tavuğun bulunduğu çiftlik, son günlerde etkili olan sağanaklar ve kar sularının erimesiyle oluşan taşkın sonucu su altında kaldı.

Çiftlik sahibi Işıkkutu, durumu Devlet Su İşleri (DSİ) yetkililerine bildirdi. DSİ’ye ait iş makineleriyle bölgeye gelen ekipler, çiftliğe ulaşmak için çalışma başlattı. Ekipler, çiftliğe giden yolun bulunduğu alanı kayalarla doldurarak, su altında kalan kümeslere ulaştı.

Çiftlik sahibi ile kümeslere giren ekipler, yaklaşık bin tavuğun telef olduğunu, 300’ünün ise yaşadığını belirledi.

Öte yandan, çiftlikteki bir köpeğin de sel sularına kapılarak telef olduğu öğrenildi.

Bölgedeki bazı tarlalar, bahçeler ve seralar da sel sularından etkilendi.

Hüseyin Işıkkutu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarlaların da sel nedeniyle zarar gördüğünü anlatarak, “Bir metreyi aşkın taşkın oldu, bizim çiftliği geldi vurdu. Zararımız büyük. Yetkililer görüp de bu zararla ilgili yardımları olursa memnun olacağız. Selin olduğu anda çiftliğe girmiştik, yaşayan bazı tavuklar vardı ama çoğu ölmüştü.” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir