16 Nisan 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / Suriyeli Kız Kardeşler Sulama Kanalında Boğuldu…

Suriyeli Kız Kardeşler Sulama Kanalında Boğuldu…

Yüzme bilmedikleri için bellerine bağladıkları iple sulama kanalına giren Suriyeli 17 yaşındaki Hulit Nasra ile ablası 18 yaşındaki Mina Nasra, ipin kopması sonucu boğularak yaşamını yitirdi. Nasra kardeşlerin annesi Fatma Abdullah, “Suriye’den geldi, Türkiye’de öldü” diye Arapça ağıt yaktı.

Suriye’den 2 yıl önce Türkiye’ye gelip, merkez Seyhan İlçesi’nin Mıdık Mahallesi’ne yerleşen aile, geçimini sağlamak için geçici tarım işçiliği yapmaya başladı. Sabah saatlerinde akrabaları ile birlikte narenciye bahçesine giden Hulit Nasra, ablası Mina Nasra ve halasının kızı 18 yaşındaki Muna Muhammed iddiaya göre serinlemek için kanala girmek istedi. Yüzme bilmedikleri için bellerine bağladıkları ipin ucunu da kanal kenarındaki kapağa sabitleyen 3 kız, suya girdi. Bir süre sonra ipin kopması ile kızlar birden akıntı ile sürüklenmeye başladı.

Çığlık atıp yardım isteyen kızların sesini duyan vatandaşlar, yardıma koştu. Kanala atlayan mahallenin gençleri kızlardan Muna Muhammed’i kıyıya çıkarmayı başardı. Hulit ile Mina Nasra’yı kurtarmak için tekrar kanala atlayan gençlerin çabaları sonuçsuz kaldı ve kardeşler akıntı ile birlikte sürüklenip, gözden kayboldu. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye dalgıç polisler ile Büyükşehir Belediyesi’nin Cankur ekibi sevk edildi.

Dalgıç polisler, olay yerinden yaklaşık bir kilometre ileride Mina Nasra’nın, 600 metre ileride de kardeşi Hulit’in cesedini buldu. İki kız kardeşten geriye, kanala girerken çıkardıkları yıpranmış ayakkabılar kaldı. Kızlarının boğulduğunu haber alıp olay yerine gelen anne Fatma Abdullah ile boğulmaktan son anda kurtarılan Muna Muhammed, Arapça ağıtlar yakarak “Suriye’den geldik, Türkiye’de öldü” diye gözyaşı döktü.

Boğulan iki kız kardeşin cenazesi, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir