25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Suriyeli kadının dramı…

Suriyeli kadının dramı…

Suriye’de 4 yıldır devam eden iç savaşta en çok kadınlar ve çocuklar mağdur oldu. Bu mağdurlardan biri de iç savaşta kocası Muhammet Ahmet’i kaybeden Büşra Ahmet oldu. Eşi öldükten sonra 4 çocuğu ile ortada kalan Ahmet, çocuklarının hayatını kurtarmak için Türkiye’ye kaçtı. Türkiye’ye kaçtıktan sonra Adana’ya gelen Büşra Ahmet, metruk binalarda kalıp çocuklarının karnını doyurmaya çalışıyor. En büyüğü 13, en küçüğü 2 yaşında olan 4 çocuğu bulunan Büşra Ahmet, akşam hava karardıktan sonra iki tane puseti ve çocuklarını yanına alıp çöplerden atık kağıt ve plastik şişe topluyor. Ahmet topladığı atık kağıt ve plastik şişeleri satarak çocuklarının karnını doyurmaya çalışırken, çocuklar ise soğukta zor anlar yaşıyor. 4 yaşındaki Esra Ahmet’in pusetin üzerinde soğukta uyuyakalması görenlerin yüreğini sızlatıyor.

Basın mensupları kendisini görüntülemek isteyince utanarak yüzünü gizleyen Büşra Ahmet, Esad’ın 4 yıldır her yeri bombaladığını ve bu yüzden eşini kaybettiğini belirterek, “4 çocukla ortada kaldım, Türkiye’ye sığındım. Şimdi ekmeğimi çöpten çıkartıyorum. Çok para kazanamıyorum ama ne yapalım savaşta kocam gibi ölmekten iyidir. Savaş çok kötü, Allah kimsenin ülkesinde savaş çıkarmasın. Bakın kızımın haline, bebek arabasında gezmesi gerekirken burada uyuyakaldı” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir