24 Nisan 2024 , Çarşamba
Ana Sayfa / Bölgesel / Suriye’li Çocuklar Okula Gitmek İstiyor

Suriye’li Çocuklar Okula Gitmek İstiyor

Adana’nın Ceyhan ilçesine gelen Suriyeli ailelerin çocukları okula gitmek istiyor. Suriye’nin Halep’in kentinden Esad’ın zulmünden kaçan 100 kişilik bir aile Ceyhan ilçesinde bulunan yakın akrabalarının yanına geldi. Okulların yarıyıl tatilinden sonra Ceyhan’a gelen Suriyeli çocuklar, dil bilmedikleri için Ceyhan’da okula alınmadıklarını söylediler.

Tercümanlık yapan ve Suriyelilerin akrabası olduğunu söyleyen Deniz Aynir, Suriye’de Esad’ın zulmünden kaçarak yanlarına gelen akrabalarımın 25 çocuğunun okula gitmek istediklerini bildirdi. 12 yaşındaki Fetba, 9 yaşındaki Rahme ve 5 yaşındaki Halil Halebi isimli 3 kardeş ise babaları Hüseyin’in Esad’ın bombardımanında hayatını kaybetmesinin ardından anneanneleri olan Hatice Mansur ile birlikte Türkiye’ye geldi.

Torunlarına sarılan Hatice Mansur, Esad’ın zulmünden kaçarak Türkiye’ye geldiklerini belirterek, Suriye’de Esad güçleri tarafından evlerimiz bombalanıyordu. Canımızı zor kurtardık. Türkiye ye sığınmak zorunda kaldık. Ceyhan’daki hayırseverlerden büyük destek görüyoruz. Herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye ye gelen Suriyelilerin çocukları çok mutlu. Çocuklar memleket oyunlarını oynayarak vakit geçirmeye çalışıyorlar. Yaşasın Türkiye diye slogan atıyorlar.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir