29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Sözlü’ye soruşturma…

Sözlü’ye soruşturma…

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bazı ihale dosyalarına Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince el konulduğu bildirildi. El konulan 5 ihale dosyasının KOM tarafından incelemeye alındığı öğrenildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri geçen hafta Adana Büyükşehir Belediyesi’ne gelerek İtfaiye Daire Başkanlığı başta olmak üzere bazı daire başkanlıklarının yaptığı ihale dosyalarını istedi. Sözkonusu ihale dosyaları Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından KOM ekiplerine teslim edildi.

BİMER’e gelen bir ihbar üzerine Büyükşehir Belediyesi daire başkanlıklarının yaptığı 26 ihale dosyasına el koyan KOM ekipleri, dosyaları incelemeye aldı. İhale dosyalarının içerikleri öğrenilemedi. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili büyük tartışma yaratan açıklamalarının ardından polisin harekete geçmesi dikkat çekti.

Bu arada Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün KOM’un ihale dosyalarına el koymasına denk gelen günlerde sosyal medyadan paylaştığı bir mesaj dikkatlerden kaçmadı. Sözlü mesajında, “Adayken ‘dosyası var patlayacak’ diyorlardı. Başkan oldum hala ‘görevden alınacak’ diye dedikodu yapıyorlar. Ben buradayım. Hodri meydan” demişti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün bu mesajının KOM’un ihale dosyalarını incelemeye almasıyla bir ilgili olup olmadığı henüz bilinmiyor. Ancak Hüseyin Sözlü’nün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’le ağır bir üslupla tartışmasının ardından paylaştığı bu mesaj ve KOM’un ihale dosyalarını incelemesi yeni soruları da beraberinde getirdi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir