20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Sözlü’ye Savcı ve Hakime Hakaretten 75 Bin 600 Lira Cezası…

Sözlü’ye Savcı ve Hakime Hakaretten 75 Bin 600 Lira Cezası…

Ceyhan Belediye Başkanlığı dönemiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında ‘edimin ifasına fesat karıştırma’ suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırılan Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Hüseyin Sözlü’ye, adliye çıkışı yaptığı açıklamalar nedeniyle yargılandığı davada da başsavcı ve mahkeme başkanına hakaretten 75 bin 600 lira para cezası verildi.

Adana 25. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ile Mahkeme Başkanı Eray Doğan’a yönelik sözleri üzerine ‘hakaret ve iftira’ suçlarından 12 yıl 8 ay hapis cezası talebinde bulunulan Sözlü katılmadı. Avukatları, “Eleştiri sınırları içinde kalmıştır. Kasıt yoktur” dedi.

Mahkeme, Sözlü’yü, Başsavcı Yeldan ve Doğan’a yönelik ‘kamu görevlilerine hakaret’ suçundan 37 bin 800’er liradan 75 bin 600 lira para cezasına çarptırıldı. ‘İftira’ suçundan ise yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti.

5 YIL HAPİS CEZASI VERİLMİŞTİ

Hüseyin Sözlü, daha önce başkanı olduğu Ceyhan Belediyesi’ndeki yol yapım işleri ile ilgili olarak 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde 14 belediye çalışanı ve firma yetkilisi ile birlikte ‘Edimin İfasına Fesat Karıştırmak’ suçundan 5 sanık ile birlikte 5’er yıl hapis cezasına çaptırıldı. Karar temyizde bekliyor.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir