23 Nisan 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / Sosyal devlet anlayışı gözden geçirilmeli…

Sosyal devlet anlayışı gözden geçirilmeli…

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz hükümetin sosyal devlet anlayışını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini bildirdi. TSD Genel Başkanı Boyraz, engellilere iş imkanı sağlanarak, ailelerinin sırtında bir kambur olmaktan kurtarılmasını istedi.
Sosyal devlet anlayışı gözden geçirilmeli
TSD Genel Başkanı Şükrü Boyraz, Adana Şube Başkanı Nedim Çokseyrek, Yönetim Kurulu üyeleri M.Sait Öztürk, Ceyhun İpteş, Berkant Yiğit, Enver Korkmaz ve Onursal Başkan Halis Kassap Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek Başkan Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu Üyesi Halil Akılevi ile görüştü. Engellilerin sorunlarına değinen TSD Genel Başkanı Şükrü Boyraz, engellilerin dışlanmadan, hayatın her alanında yer alması gerektiğine işaret etti. Boyraz, engellilerin ailelerinin sırtında yük olmaktan çıkartılması için mutlaka iş imkanı sağlanmasını istedi.

Toplu taşıma araçlarının, okulların ve diğer tüm sosyal alanların engellilere göre yapılması gerektiğinin altını çizen Genel Başkan Boyraz, ülkeyi idare edenlerin ve yerel yöneticilerin sosyal devlet anlayışı gereği sorumlu davranmalarının zorunlu olduğunu anlattı. Engelli, kadın ve çok politikalarının yeniden ele alınmasını isteyen Boyraz, “Engelliler, kimseye muhtaç edilmeden araç, gereç ve protezleri devlet tarafından karşılanmalıdır” dedi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de engellilerle ilgili yeni düzenlemelerin yapıldığını ancak yetersiz olduğunu ifade etti. Başkan Esendemir, devletin şefkat elinin tüm engellileri kapsaması gerektiğini de bildirdi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir