28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Soner Çetin SeçimStartını Personeliyle Verdi…

Soner Çetin SeçimStartını Personeliyle Verdi…

Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde personeliyle biraraya gelerek, yeniden Çukurova Belediye Başkanlığı’na aday gösterilmesi ve gelecek dönemle ilgili konuşan Başkan Soner Çetin, “Sizler bizim en yakınımızda, bizim en büyük destekçimiz, yardımcımızsınız. Ben belediye başkanı olarak, sizden sadece bir adım önde yürüyorum. Sizler benim yanımda arkamdasınız, hep birlikteyiz bu yolda” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kazanılmasını istediğini, 1989 yılından bu yana Adana’yı sosyal demokrat bir yönetimin yönetmediğini belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, şöyle devam etti:

“Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın çok kazanılmasını istiyorum. 1989’dan bu yana seçim kazanılmadı.1989’da Sayın Selahattin Çolak, Selahattin abim, en son Adana’yı yöneten sosyal demokrat oldu. Bu hep içimde bir sızıdır yaradır. 15 ilçeden 3’ü bizde. En önemli ilçelerden, Seyhan, Çukurova ve Karataş bizde. Hizmetimizi yaparken bütün Adana’yı kucaklamaya çalıştık. Her yerde Sayın Zeydan Karalar’ın ve benim emeğimiz vardır. Gidin bakın bütün ilçelere, Çukurova Belediyesi’ni ve Seyhan Belediyesi’ni orada görürsünüz. Hatta referandum sürecinde, AK Partili bir milletvekili arkadaşımız, kendi köylerinin bulunduğu Feke ilçesinin Tapan bölgesine gitmiş. Gittiği her yerde Çukurova Belediyesi’nin izini, hizmetini görmüş. Biz diyoruz ki, hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. Satıh da, bütün Adana’dır dedik. Partimizin bütün Adana’ya bakışını göstermek için Zeydan Bey de çok çalıştı, biz de çok özverili çalıştık. Milletvekili köylerin hepsini dolaşıyor, nereye gitse bizim eserimizi görüyor. Kendi köyünde de bakıyor ki, çadır Çukurova Belediyesi, masa, sandalye Çukurova Belediyesi. ‘Ya bune ya, nereye gitsek Çukurova Belediyesi, nereye gitsek Çukurova Belediyesi’ diye isyanını da dile getiriyor. Köylüsüne, ‘Niye bizim belediyelerden istemediniz’ diyor, onlar da diyor ki, ‘İstedik ama gönderen olmadı. Bize çıksa çıksa Cumhuriyet Halk Partisi sahip çıkıyor diyor.”

“ÇALIŞANIN KURTULUŞU SOSYAL DEMOKRAT YÖNETİMLER”
Memur ve işçiden sonra, asgari ücretle çalışan işçilere de sahip çıkan ve en düşük maaşı 2450 TL’ye yükselten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Büyükşehir’de çalışanların 3 aydır maaş alamadığına dikkat çekerek, “Büyükşehir Belediyesi emekçilerinin de kurtuluşu, yine Cumhuriyet Halk Partisi’nin sayesinde olacaktır” dedi.
Çukurova ilçesinde seçimi tarihi farkla alacaklarını Başkan Soner Çetin, “Daha güzel şeylere imza atacağız. Seçimi tarihi bir farkla kazanacağız. 2014’te yüzde 44’e yakın bir oyla seçimi kazandık. Örgütümüzle, sizlerle birlikte tarihi frakla seçimi aldık. Bu bize yeter mi, yetmez. 5 seneden beri halka dokunduk, halkla hep beraber olduk. Halkı dinledik, halkı yönetime kattık. Bugün gönül belediyeciliği denilen olayı biz zaten uyguladık. Sayın Cumhurbaşkanı kendi belediyelerine hedef olarak, ‘halk günü yapacaksınız’ diyor, biz zaten 5 yıldır yapıyoruz. Halka danışın esnafın içinde olun diyor, saydığı herşeyi biz 5 yıldır yapıyoruz. Çukurova halkı herşeyin farkında. Tohumları ekmişiz, hepsi boy verdi. Adaylığım açıklandığı andan itibaren şu telefonum hiç susmadı. CHP’li olmayan, değişik siyasi partilere mensup arkadaşlarımızda arıyor. Seçimde bu arayanların hepsi bize sahip çıktığında seçimi yüzde 70’le alırız” diye konuştu.
“ÇUKUROVA’DA FARK ATIP BÜYÜKŞEHİR’İ DE KAZANACAĞIZ”
Adana’nın her metrekaresinde ekibiyle birlikte emeği olduğunu belirten Başkan Çetin, “Şu memleketimin, sevdalısı olduğum Adana’nın her metrekaresinde benim ve arkadaşlarımın alınteri var, emeği var. Elbette ki, onların hepsini şimdi aday olan hepimizin önünde yürüyen arkadaşımız Sayın Zeydan Karalar’a yönlendireceğiz. Tohumu biz ektik ama kendimiz için ekmedik, Cumhuriyet Halk Partisi için ektik. Sosyal demokrat bir belediye başkanı için ektik. İşte bunun sonuçlarını inşallah hep birlikte alacağız. Yüzde 44’le aldık değil mi, hangi siyasi partiye gönül vermiş olursa olsun, bütün hemşerilerimin desteğine güvenerek söylüyorum. Hedefimiz Çukurova’da yüzde 70’tir, yüzde 70’le seçimi alacağız. Büyükşehir’e Zeydan Başkan’ımıza en büyük katkıyı buradan sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir