29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Sokak Kınaları Sona Eriyor…

Sokak Kınaları Sona Eriyor…

Yüreğir’de, mahalle aralarında bulunan boş alanlarda ve sokaklarda yapılan kınalar artık inşa edilecek kına konağında yapılacak.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğir’in hizmette altın çağını yaşadığını ve tarihinde görmediği kalıcı eserlere kavuştuğunu söyledi. Yüreğir’in sosyal ve kültürel belediyecilik ile kendi dönemlerinde tanıştığını belirten Çelikcan, “İnsana dokunan bir çok projemiz ödül getirdi. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan bize rol modeldir. Belediye kanununda yapılan değişiklikle sosyal belediyeciliğin önünü açması bizlere kolaylık sağladı. Bu çerçevede hizmetlerimizin merkezinde insan ve insana dokunan projelerimizi birer birer hayata geçirdik” dedi.

Yüreğir’e 2 adet kına konağı

Başkan Çelikcan, kına konağını yapmaktaki amaçlarının gürültü kirliliğini ortadan kaldırmak ve vatandaşların nezih ortamlarda mutlu günlerinde yanlarında olmak istediklerini belirterek, “Yüreğir’e 2 adet kına konağı yapıyoruz. Bir tanesi Yüreğir’in kuzeyine, bir tanesi de Yüreğir’in güneyine yapacağız. Osmanlı-Selçuklu Mimarisi ile yapacağımız kına konaklarında vatandaşlarımız yazın sıcaktan, kışın ise soğuktan kurtulup rahat ortamlarda kınalarını yapabileceklerdir” dedi.

Çelikcan, kına konağı yapılmasındaki en önemli amacın sokaklarda yapılan kınalardan hastalardan, vardiyalı çalışan vatandaşların ve öğrencilerin olumsuz yönde etkilenmemesi olduğunu ifade ederek, “Özellikle öğrencilerimizin hayati bir sınava hazırlandığı bir gün sokağında gürültülü bir ortam olduğu zaman öğrencilerimiz bu durumdan olumsuz yönde etkileniyor. Aynı şekilde akşama kadar çalışan vatandaşlarımız evlerinde gürültüden dinlenemiyorlar. Bunun için kına konakları yaparak vatandaşlarımızı da rahatlatacağız” şeklinde konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir