29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Sokak Düğünlerinin Yasaklanmasını Davul Kırarak Protesto Ettiler…

Sokak Düğünlerinin Yasaklanmasını Davul Kırarak Protesto Ettiler…

Olası terör saldırılarına karşı sokak düğünlerinin yasaklanması üzerine, düğün çalgıcıları davul kırıp yasağı protesto etti.
Gaziantep’te 54 kişinin hayatını kaybettiği canlı bombalı saldırının ardından Adana’da da 12 Ekim itibariyle kentte kamuya açık cadde, sokak, boş arsa ve alanlarda yapılan düğün, nişan, sünnet, asker uğurlanması gibi etkinlikler yasaklandı.
Sokak düğünlerinden para kazanan yaklaşık 50 orkestra müzisyeni, yasağı protesto etmek için Atatürk Parkı’nda toplandı. Gruptan bazıları bir süre davul ve gitar çalarak sesini duyurmaya çalıştı.
Grup adına konuşan Şehmuz Karagöz, dar gelirli vatandaşların 500 liraya masa, sandalye, orkestra, kamera gibi ekipmanları kiralayıp düğün yaptıklarını belirterek, 35 bin kişinin de bu sektörden para kazandığını kaydetti.
Orkestra müzisyenlerinin vergilerini ödediğini dile getiren Şehmuz Karagöz, “Biz devletten bir şey istemedik ama devlet eğer bu gençlere iş imkanı tanırsa biz sokak düğünlerini seve seve bırakırız. Halkımız mağdur olacak ama devletimize de karşı gelmeyelim. Halk ve bu insanlar mağdur. Düğün salonlarında düğünler yapılıyor, bazı kenar mahallelerde şarkılar söyleniyor bir şey yok ama ekmeğini namuslu bir şekilde sokak düğünlerinden kazanan insanların ekmeklerini elinden isteyenlere biz buradan bir mesaj vermek istiyoruz. Sevgili büyüklerimiz, lütfen bu insanların ekmeğini elinden almayın” şeklinde konuştu.
Yasağın kaldırılması için Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile görüşeceklerini kaydeden Karagöz, “Sayın valimiz bu konuda sanırım duyarlı davranacaktır. Bu insanlar helal kazandıkları parayı çoluğuna, çocuğuna götürüp ekmek yediriyorlar. Mahalle düğününde bomba patlar ama düğün salonunda daha iyi patlar. Hangi düğün salonunun bir güvencesi var” ifadelerini kullandı.
Karagöz’ün açıklamasının ardından bir süre davul çalan grup daha sonra davulu kırarak eylemlerini tamamladı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da Havai Fişek İmalathanesine Operasyon: 2 Kişi Yakalandı…

Adana İl Jandarma Komutanlığı ekipleri merkez Çukurova ilçesinde bir çiftlik evine kaçak havai fişek imalathanesi …

İnşaat Sektörü Yemekte Buluştu…

Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uhdesindeki koruyucu aileler ve çocuklarına yönelik gerçekleştirilen iftar …

Halkın İradesi Seyhan Yüzyılı’nı Başlatacak…

Adana’da “Yeni 1 Seyhan” vizyonuyla, 27 vizyon projeyle yola çıkan Cumhur İttifakı AK Parti Seyhan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir