23 Nisan 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / Sivri sinekle baş edilmiyor…

Sivri sinekle baş edilmiyor…

Durmuş ÇELİK (ÖZEL HABER) – Adana’nın her noktasında yaşanan sivrisinek sorunu artık içinden çıkılamaz bir hal aldı.

Yaz ayları başlamadan gazetemiz öncülüğünde tüm yerel medyada sivrisineklerle etkin bir şekilde mücadele edilmesi gerektiği konusunda uyarı içerikli haberler yayınlandı. Bunca uyarıya rağmen şu an gelinen noktada, vatandaşlar Adana’nın en işlek caddelerinde bulunan kafelerde bile sivrisinekler yüzünden oturamaz oldu. Her noktada bulunan sivrisineklerle ilgili vatandaşlar; “Sivrisinek mi arı mı ayırt edemez olduk artık. Yolda yürüyemiyoruz, evde oturamıyoruz, kafenin birinde oturup rahat rahat bir çay bile içemiyoruz. İlaç diye su mu sıkıyorlar bunlara anlamıyoruz” diyerek isyan ettiler.

Önceleri her üç ayda bir 4 Milyon TL’ye ilaçlama firmalarına ihale edilerek önlem alınmaya çalışılan sivrisinek sorununun son üç aylık periyot için 10 Milyon TL’ye ihale edildiği söyleniyor. İlaçlama maliyetlerinin artmasına karşın sivrisinek sayılarında bir düşüş olmaması ise akıllara bir çok soru getiriyor. Vatandaşlar ise sineklerle mücadelede konusunda maliyetlerdeki artışa rağmen kurtulamadıkları bu sorun için “su sıkıyorlar herhalde, ya da bunlar sivrisinek değil arı olmuş. Bir an önce bu soruna bir çare bulunmalı” diyerek yetkilileri göreve davet ediyorlar.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir