23 Nisan 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / SİRKELİ HÖYÜĞÜ RESTORE EDİLEREK TURİZME AÇILDI….

SİRKELİ HÖYÜĞÜ RESTORE EDİLEREK TURİZME AÇILDI….

Ceyhan Sirkeli Mahallesinde uzun süredir devam eden kazı çalışmaları nedeniyle Sirkeli Höyüğü yakınlarında bulunan istasyon evi restore edilerek turizme açıldı. Kazıdan çıkan tarihi eserler ve Hicaz demiryolunda kullanılan yaklaşık 70 yıllık 4 vagondan biri burada sergilendi.

Sirkeli Höyüğü araştırma ve ziyaretçi Merkezi olarak hizmet edecek olan istasyon’un restore edilmesinin ardından kazı ekibi tarafından’da araştırma merkezi olarak’ kullanılacak.

Sirkeli Höyüğü kazı çalışmaları istasyon merkezinin araştırma merkezi olarak kullanılacak istasyon evinin turizme açılması düzenlenen etkinliğe Ceyhan Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Ceyhan Belediye Başkan Vekili Ali Alper Boydak, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kazılar Genel Müdürlüğü Kazılar Daire Başkanı Köksal Özköklü, Adana Müze Müdürü Nedim Dervişoğlu katıldı.

Mülki amirler ve davetliler Restorasyonu yapılan vagon ve istasyon eviyle ilgili Sirkeli Höyüğü’nde kazı çalışmalarını yürüten Kazı Başkanı Bern Üniversitesinden Mirko Novak ve Deniz Yaşin Meier’den restorasyonu yapılan vagon ve istasyon eviyle ilgili bilgi aldı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir