20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Seyhan’da En Düşük işçi maaşı,Bin 680 Lira…

Seyhan’da En Düşük işçi maaşı,Bin 680 Lira…

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, belediye bünyesinde çalışan taşeron işçilerin en düşük maaşının bin 680 liraya çıkartıldığını açıkladı.
Göreve geldiği günden bu yana izlediği emek politikası ile “İşçi Dostu Başkan” olarak anılan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, asgari ücretin bin 300 lira olmasından sonra belediye bünyesinde çalışan taşeron işçilerin maaşını en düşük bin 680 liraya çıkarttı. 30 Mart 2014 seçimlerinin ardından Seyhan Belediye Başkanlığı görevine seçilen Zeydan Karalar, göreve gelir gelemez başta temizlikte çalışan taşeron işçileri olmak üzere tüm taşeron çalışanlara yüzde 20 ila 40 arasında zam yapması ile dikkatleri üzerine toplamıştı.
“Emek en yüce değerdir” ilkesi ile yola çıktıklarını belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, şöyle konuştu:
“Elinin emeğinin karşılığını, döktüğü alın terinin bedelini evine, eşine, çocuklarına götürmekten başka bir düşüncesi olmayan işçi kardeşlerimizin çalışma koşullarının iyileştirilmesi her bir yöneticinin en temel sorumluluğudur. Yüzü emeğe dönük, yüzü işçiye dönük insanlarız. Gelinen süreçte çalışan emekçi arkadaşlarımız hak ettiği ücreti alamamakta, evini geçindirmekte ve evinin temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çekmekte. Bizler de asgari ücretin arttırılmasının ardından belediye çalışanlarımızın, emekçi arkadaşlarımızın maaşlarını en düşük bin 680 liraya çıkarttık” ifadelerini kullandı.
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın “maaşlar bin 680 TL oldu” açıklaması belediye bünyesinde çalışan işçiler tarafından sevinçle karşılandı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir