20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Seyhan barajı doldu…

Seyhan barajı doldu…

Türkiye`nin en büyük tarım alanlarından biri olan Çukurova’yı sulayan Seyhan Baraj Gölü`nde kuraklık nedeniyle geçen yıl su seviyesi yüzde 34`e düşerken, bu yıl bol yağış nedeniyle doluluk oranı yüzde 100`e yaklaştı.

ürkiye genelinde yaşanan kuraklık geçen yıl Çukurova`yı da vurmuş, ülkenin en büyük ve en bereketli tarım arazilerinin bulunduğu Çukurova`da tarımı etkilemiş bölgede bulunan barajların su seviyesinin yüzde 34`lere düşmesine neden olmuştu. Çukurova`nın en büyük barajı olan ve hem sulamada hem de enerjide kullanılan Seyhan Baraj Gölü`nün de suları kıyıdan yaklaşık 400-500 metre çekilmişti. Su çekilen alanlar kafe sahipleri tarafından masa sandalye konularak çay bahçesi haline getirilmişti. Ancak bu yıl bol kar ve yağmurdan dolayı Seyhan Baraj Gölü`nün doluluk oranı yüzde 100`e yaklaştı. Seyhan Barajı`nın kapakları erken açılarak DSİ`ye ait sulama kanallarına su verilerek olası bir taşkının önüne de geçildi. Şu anda ise gölün doluluk oranı yüzde 95.42 olarak ölçüldü. Gölde bulunan su miktarı 2 milyar 104 milyon 878 bin 245 metreküp.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir