28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / SENEGAL BÜYÜKELÇİSİ MBACKE’DEN VALİ BÜYÜK’E ZİYARET

SENEGAL BÜYÜKELÇİSİ MBACKE’DEN VALİ BÜYÜK’E ZİYARET

Çukurova Genç İşadamları Derneği’nin (ÇUGİAD) davetlisi olarak Adana’ya gelen Senegal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Moustapha Mbacke, Vali Mustafa Büyük’ü makamında ziyaret etti.
ÇUGİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya ve Senegal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Moustapha Mbacke ile beraberindeki heyetin ziyaretinden mutluluk duyduğunu belirten Vali Büyük, Adana’nın ekonomik olarak Çukurova Bölgesi’nin merkezi konumunda olduğuna dikkat çekti. Vali Büyük yaptığı konuşmada, “Biz ülke olarak, başta ekonomi olmak üzere çeşitli alanlarda ilişkilerimizi tüm dünyada olduğu gibi Afrika’da da geliştirmek istiyoruz. Eğitimden sağlığa, spordan tarıma, bir çok alanda işbirliği yapma imkan ve potansiyeli Adana’mızda var. Ziyaretiniz vesilesiyle vurgulamak istiyorum ki; her iki ülkenin işadamları arasındaki ekonomik ilişkiler, her iki ülkenin menfaatine olacaktır. Bizler, bu konuda elimizden gelen her türlü gayreti göstermeye hazır ve kararlıyız” diye konuştu.

Vali Mustafa Büyük’e teşekkür eden Senegal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Moustapha Mbacke ise konuşmasında, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek doğrultusunda, Adana’da çeşitli inceleme ve temaslarda bulunduklarını söyledi. Bu kapsamda, işadamlarıyla bir araya geldiklerinde ve yapılacak yatırım ve ticari ilişkiler analiz ettiklerini kaydeden Büyükelçi Mbacke, “Türkiye ve Senegal arasındaki ekonomik işbirliğinin artmasını temenni ediyoruz. Adanalı işadamlarını ülkemizde görmek ve misafir emek istiyoruz” şeklinde konuştu.

ÇUGİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya da, “Senegal, Çukurova’ya benzer iklimiyle, özellikle pamuk üretimi ve petrol rezerviyle dikkat çekiyor. Senegal, önümüzdeki 10 yıl içinde Afrika’nın en hızlı kalkınan ülkesi olmaya aday. Bu yüzden Sayın Büyükelçimizi, Adanalı işadamlarımızla buluşturduk ve görüş alış verişinde bulunduk. Bu vesile ile karşılıklı ilişkilerin gelişmesini arzu ediyoruz” görüşlerine yer verdi.
Senegal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mbacke’nin Valilik Şeref Defteri’ni de imzaladığı ziyaret, bölgelerin genel durumlarına ilişkin değerlendirmelerle sürdü.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana soya üretiminde Türkiye birincisi oldu…

Adana, 2023 yılında soya üretiminde Türkiye birincisi oldu. Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2023 …

Adana’da IPARD III Programı Açıklandı…

IPARD, Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı’nın kısaltmasıdır ve Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti işbirliğinde finanse edilen bir …

Adana’da IPARD III Programı Açıklandı…

IPARD, Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı’nın kısaltmasıdır ve Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti işbirliğinde finanse edilen bir …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir