23 Nisan 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yılı…

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yılı…

Vali Mahmut Demirtaş, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Demirtaş, mesajında, Çanakkale Zaferi’nin tarihte timsali bulunmayan bir kahramanlık destanı ve Cumhuriyetin kuruluşuna giden önemli bir adım olduğunu belirtti.

Bu bakımdan zaferin Türk milleti için olduğu kadar hürriyet mücadelesi veren bütün milletler için de bir kurtuluş rehberi olduğunu bildiren Demirtaş, “Büyük bir iman ve inançla tarihin sayfalarına altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi, tarih boyunca onuruyla yaşamış bir milletin şüheda kanları ile sulanan vatan toprağında, kendisine vurulmak istenen zincirleri parçaladığı bir dönüm noktasıdır.” dedi.

Demirtaş, özgürlük ve bağımsızlık simgesi bir millet olarak Çanakkale’de olduğu gibi bugün de ülkenin güvenliğini temin etmek amacıyla başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile vatana göz diken terör örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü bildirdi.

Halkın, ülkenin dört bir yanında fedakarca mücadele veren güvenlik güçlerinin yanında olduğunu belirten Demirtaş, şunları kaydetti:

“Vatandaşlarımız, birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi, huzurumuzu ve toplumsal barışımızı bozmaya yönelik hain odakların amaçlarına ulaşmalarına asla izin vermeyecek, asla müsamaha göstermeyecek, gerekli yanıtı her koşulda verecektir. ‘Çanakkale geçilmez’ gerçeğini tüm dünya milletlerinin hafızasına kazıyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal eden bütün şehitlerimizi rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir