20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Şehit yakını ve gazilere Devlet Övünç Madalyası…

Şehit yakını ve gazilere Devlet Övünç Madalyası…

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye’de, şehit yakınları ve gazilere törenle Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edildi. Adana Valisi Süleyman Elban, Valilikteki törende, vatanı için canından vazgeçmiş ya da canından vazgeçmeyi göze almış kahramanların aileleriyle ve gazilerle bir arada bulunmaktan büyük onur duyduğunu söyledi.

SÖZ KONUSU VATAN OLUNCA…

Tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Elban, “Aziz milletimizin, söz konusu vatan olduğunda en rahat vazgeçebileceği şeyi canıdır. Bugün de bu salonda vatanı için canından vazgeçmiş ya da canından vazgeçmeyi göze almış kahramanlarımızın aileleriyle ve kahraman gazilerimizle beraberiz.” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından 2 şehit yakını ile 6 gaziye madalya ve berat verildi.

​​​​​​​VATANA BİZLERE EMANET ETTİLER

Mersin’de de 3 şehit yakını ile 8 gaziye, Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edildi. Vali Ali İhsan Su, törende, Türk milletinin geçmişten bu yana her zaman hür ve bağımsız yaşadığını belirterek, “Yüce milletimiz vatanı, toprağı, hürriyeti, bağımsızlığı için her zaman hayatını ortaya koymuş. Kahraman gazilerimiz, aziz şehitlerimiz, kanlarıyla ve terleriyle bu vatanı bize emanet etmişlerdi” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir