20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Şehit Polis Turanlı toprağa verildi…

Şehit Polis Turanlı toprağa verildi…

Diyarbakır’da şehit düşen polis memuru 29 yaşındaki Mustafa Turanlı’nın cenazesi Adana’da toprağa verildi. Şehit annesi Kısmet Turanlı, oğlunun çok merhametli olduğunu, Diyarbakır’da görev yaptığı dönemde yoksul bir suçluya botunu hediye ettiğini anlattı.

Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Hastanesi’nin morgundan alınan şehit Mustafa Turanlı’nın cenazesini vatandaşlar ve şehit yakınları alkışlarla uğurladı. Görevli polislerin teselli etmeye çalıştığı şehidin kız kardeşi Gül Turanlı, “Bakın belki nefes alıyordur, belki o değildir” diye feryat edip ağladı.

Şehidin cenazesi, helallik alınmak üzere baba evine götürüldü. Cenaze aracının evin önüne gelmesiyle birlikte feryatlar yükseldi. Elinde bayrak tutan anne Kısmet Turanlı, oğlunun çok merhametli olduğunu belirterek gözyaşlarına boğuldu.

SUÇLUYA BOTUNU VERMİŞ

Yakınlarının desteğiyle ayakta duran şehit annesi Kısmet Turanlı, “Oğlum çok merhametli bir insandı. Yakaladığı suçlulara harçlık verirmiş, yoksul olan bir suçluya botunu hediye etmiş. Diyarbakır’dan biri aradı beni, ‘Sen ne merhametli bir evlat yetiştirmişsin. Suçlu olmama rağmen bana botunu verdi, senden Allah razı olsun’ dedi. Benim yavrum böyle merhametliydi. Oğlum 3 yıldır sana hasretim. Bir kerecik daha kokunu duyayım” diye feryat etti.

ŞEHİT ANNESİ TÜRK BAYRAĞI AÇTI

Anne ile baba birlikte üzerinde Atatürk portresi olan Türk bayrağı açınca burada toplanan yakınları ve vatandaşlar gözyaşlarıyla birlikte şehit anne ve babasının ‘dik duruşuna’ alkışla karşılık verdi. Şehit cenazesi 100 araçlık konvoy eşliğinde Buruk Mezarlığı’na götürüldü.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir