29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Şehit Polis Toprağa Verildi…

Şehit Polis Toprağa Verildi…

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde dün güvenlik güçlerince terör örgütü IŞİD’e yönelik operasyonda, canlı bombanın kendini patlatmasıyla şehit olan polis memuru Sadık Özkan, Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde toprağa verildi. Cenaze törenine katılım oldukça büyüktü.

Şehit Özkan’nın naaşı, Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesinden alınarak askeri helikopterle Tufanbeyli ilçesi Ortaköy Mahallesi’ne getirildi.

Dede Celal Bilgi, cenaze helikopterden indirildikten sonra torununun fotoğrafına ve tabutuna sarıldı. Baba Hacı Bayram Özkan ise oğlunun fotoğrafını öpüp gözyaşlarına boğuldu.

Sadık Özkan’ın cenazesi, helallik alınması için babaevi önünde kurulan taziye çadırının yanına götürüldü. Oğlunun tabutu başına gelen anne Kadriye Özkan’ın ayakta durmakta zorlandığı görüldü.

Yakınlarının yürek yakan ağıtları kadın ve erkek polisleri de ağlattı. Taziye çadırından çıkartılan cenaze, mahalle meydanına götürüldü. Şehidin annesi Kadiriye Özkan, yakınlarının ve polislerin yardımıyla ayakta güçlükle durdu. Şehit annesi, “Oğlum gitti, yandım ben, yaktılar beni” diyerek ağıt yaktı.

Vatandaşların terörü lanetleyen sloganları eşliğinde mahalle meydanına getirilen şehit polisin naaşı, İl Müftü Vekili ve Sarıçam Müftüsü Bekir Kaplan’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Ortaköy Mezarlığı’na defnedildi. Meslektaşları da Özkan için saygı atışı yaptı.

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir