20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Ekonomi / şantiyede yolsuzluk idası…

şantiyede yolsuzluk idası…

Seyhan Belediyesi’ne ait şantiyede evrakta sahtecilik yaparak asfalt malzemesi çaldıkları iddiasıyla önce gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan 2’si belediye çalışanı 4 kişi için mahkeme tarafından tutuklama kararı çıkarıldı.
Seyhan Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı’nın yaptığı incelemede, asfalt yapımında kullanılan ham maddenin, Tır’larla şantiyeye getirildiği, ancak ham maddenin şantiyeden eksik çıktığını fark etti. Bunun üzerine durum Belediye Başkanı Karalar’a bildirildi.
Konuyu inceleyen Başkan Karalar, 23 Haziran’da Adana Emniyetine başvurdu. Karalar’ın başvurusunun ardından Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şantiyede görevli kişileri teknik ve fiziki takibe aldı.
Polis, yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından 16 Aralık’ta şantiyeye operasyon yaptı. Ekipler, aralarında eski Fen İşleri Müdürü M.D’nin de bulunduğu 5 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlılar daha sonra serbest bırakıldı.
Zanlıların serbest bırakılması kararına yapılan itiraz üzerine Adana 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından taşeron şirket çalışanları Mirkan E., Celal E., ve belediye çalışanları İbrahim G. ile Bayram S.’ye kuvvetli suç varlığını gösteren kanıtlar olması sebebiyle tutuklanmak üzere yakalama kararı çıkarıldı

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da Mutluluğun Resmi Çiziliyor…

Batık belediyeden, mucizevi mali başarı ve devasa hizmetlerle mutluluğun resmine uzanan öykü, mazbata ve devir …

Semt Pazarında Bile Artık Dilimle Satılıyor!

  Çukurova ilçesine bağlı Beyazevler Mahallesi’nde kurulan semt pazarında bir esnaf kilosunu 40 liradan satamadığı karpuzu dilimleyerek satmak …

TZOB MART AYINDA ÜRETİCİ VE MARKET FİYATLARINDAKİ DEĞİŞİMİ AÇIKLADI….

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Mart ayı üretici ile market arasındaki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir