25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Salçalık biber sezonu devam ediyor…

Salçalık biber sezonu devam ediyor…

Ev salçası yapımında kullanılan Karaisalı kırmızı biberinin hasat ve pazar satışları sürüyor. Fiyatları geçen yıla göre 40 kuruş artarak 1 lira 40 kuruşa yükselen bibere vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, biber salçasının ise bu yıl kilosunun 15_ 20 lira civarında olması bekleniyor.
Geçen yıl kilosu 1 liraya satılan Karaisalı salçalık kırmızı biberin ilk günlerdeki fiyatı 1 lira 40 kuruşa ulaşması tüketicilerin tepkisine yol açarken, baharatlar arasında ayrı bir yeri olan pul biberlik kırmızı küçük acı biber ise kilosu 3 liraya satıldı. Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği pazarda alışveriş yapan vatandaşlar, fiyatların yüksekliğinden şikayet ettiler.

Biber satıcıları ise, “Geçen yıl 1 kilogram salçanın fiyatı 15 liraydı. Bu yıl 20 lira oldu. 140 liraya sattığımız 100 kilo biberden yaklaşık 25 kilo salça çıkıyor. Biber fiyatlarına büyük etkisi olan mazot ve gübre fiyatlarının artışına bakılırsa, biber fiyatları düşük bile sayılır” dedi.

Çukurova Bölgesi’nde başlayan salça yapım sezonu, Ekim ayına kadar sürecek. İleriki günlerde, piyasaya daha fazla biber sürüleceği için fiyatların düşmesi bekleniyor.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir