25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Sağlık Elçileri Projesi…

Sağlık Elçileri Projesi…

‘Güney Adana Kalkınma Programı’ kapsamında, ‘Sağlık Elçileri’ projesinin açılışı yapıldı.
Çukurova Kalkınma Ajansı’nda düzenlenen proje açılışına Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ta katıldı. Törende konuşan Vali Demirtaş, projeyle vatandaşların sağlık alanında daha geniş bilgi sahibi olmalarına imkan verecek sağlık elçileri yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Demirtaş, “İlimizde sağlık hizmetleri sınıfında merkezi hekim randevu sistemi kullanım oranı maalesef yüzde 20 oranında seyretmektedir. Bu değerlerin ilimizin hak ettiği üst sıralar çıkarılabilmesi bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz sağlık elçileri ve buna benzer projelerin yürütülmesi ile mümkündür” dedi.
Vali Demirtaş, Sağlık Elçileri projesi ile hedef kitlelerinin esnaf olduğunu söyleyerek, “Alanında uzman hekimlerimiz, hemşirelerimiz, eczacılarımız, psikologlarımız tarafından esnaf kardeşlerimize vereceğimiz merkezi hekim randevu sistemi eğitimleri başta olmak üzere anne, baba ve bebek sağlığı, ilaç kullanımı, sağlık, okuryazarlık, uyuşturucu ve alkol bağımlılığı eğitimlerinin ardından 300 esnafımız sağlık elçisi olarak vatandaşlarımıza hizmet verecektir” diye konuştu. Etkinliğin sonunda Sağlık Elçileri Eğitim Programı’na katılanlara belgeleri törenle verildi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir