26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Ekonomi / Ruhsatsız iş yerleri mühürlendi…

Ruhsatsız iş yerleri mühürlendi…

Adana’da Suriyeliler’e ait ruhsatsız olarak çalışan işyerleri, merkez Seyhan Belediyesi’ne bağlı zabıta ekiplerince mühürlendi.

Merkez Seyhan İlçesi’ne bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Mirzaçelebi Mahallesi’ndeki Meydan Caddesi üzerinde bulunan işyerlerinde denetim yaptı. Bölge halkının ‘Suriye Sokağı’ olarak nitelendirdiği caddeye polis ekipleri ile birlikte giren Seyhan Zabıta ekipleri, Suriyelilerin işlettiği işyerlerinde tek tek inceleme yaptı. İşyerlerinden açma ruhsatı bulunmayanlar, tabela ve kaldırım işgali yapanlar hakkında tutanak düzenleyen zabıta ekipleri, merdiven altı gıda imalathaneleri ve işyerlerini mühürledi. Türkçe karakterler olmayan tabelalar söküldü. Denetimden haberi olan bazı işyerlerinin kapalı olduğunu tespit eden zabıta ekipleri, kilitli olanlara da tutanak düzenledikten sonra mühürledi.

Seyhan Belediyesi’nin sorumluluk alanındaki tüm işyerlerinde aralıksız olarak sürdürüleceğini belirten Zabıta Müdürü Ercan Kandemir, şu açıklamayı yaptı:

“Vergisini ödeyen, açma ruhsatı bulunan ve yönetmeliklere uygun olarak faaliyet gösteren esnafımız, sürekli BİMER üzerinden şikayetlerde bulunuyordu. Bize dilekçe ile gelen şikayetler de bu tarz serzenişler 200’ün üzerinde işyerinin bölgemizde ruhsatsız çalışıp, haksız rekabete neden olduğu yönündeydi. Yapılan denetimler sonrasında yaklaşık 85 işyerinin ruhsatsız olarak faaliyet gösterdiğini belirledik. Ekiplerimiz gerekli uyarıları yaptı. Bugün de eksik evraklarını tamamlamamış olanlar hakkında kapatma işlemi uyguladık. Bizim uyarılarımıza rağmen, evraklarını tamamlamadıkları için mühürlenmekten kaçmak için işyerini açmamış olanların da yeniden faaliyete geçmesini önlemek için mühürlendi”.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir