24 Nisan 2024 , Çarşamba
Ana Sayfa / Çevre / ROMAN ADAY ADANA’DA…

ROMAN ADAY ADANA’DA…

İlk kez seçilebilecek bir yerde,İzmir aday listesinde kendisine yer bulan CHP’nin Roman milletvekili adayı Özcan Purçu, Roman vatandaşlarından artık sokakta gezerken utanmamaları gerektiğini söyledi.
CHP İzmir 1’inci bölge 5’inci sıra milletvekili adayı Özcan Purçu, merkez Yüreğir İlçesi’ndeki Adana Roman Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Herkesle tek tek kucaklaşıp selamlaşan Özcan Purçu’ya, Romanlar büyük ilgi gösterdi. Adana’ya gelirken çok heyecanlandığını ve yüreğinin küt küt attığını belirten Purçu, “Sizleri gördüğüm için o kadar mutluyum ki. Artık sokakta yürürken utanmayın. Artık korkmayın. Artık başınız dik gezin. Çünkü Roman kardeşiniz milletvekili oldu” dedi.

Türkiye’de hiç Roman milletvekilinin bulunmadığını söyleyen Özcan Purçu, şunları kaydetti: “Romanımız yoksullukla, yoklukla, kendi içinde açlıkla sefaletle yaşadı. Hiç kimse halini hatırını sormadı. Roman mahallelerine devlet girmedi. Ne zaman çocuklarımız askere gidecek, o zaman devleti gördük biz. Onun dışında, ‘Elektriğin mi kesik, karnın mı aç?’ diye soran olmadı. Elektriğimiz kesik, sularımız kesik, evimiz yok, bir odanın içinde on kişiyiz. Kiramızı ödeyen yok. ‘Sabahları çocuklarımıza ne yedireceğiz?’ diye düşünüyoruz. 50 kilo hurda toplayacağız, 100 kilo karton toplayacağız. 20 kilo plastik toplayacağız. ‘Çocuklarımıza bakacak mıyız?’ diye düşünüyoruz. Ama bundan sonra bitti. Artık Roman milletvekili bir kardeşiniz var. Bundan sonra benim Romanıma kimse dokunamaz. Ben varım. TBMM’yi ayağa kaldıracağım göreceksiniz. Hiç merak etmeyin.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir