29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Protez bacağı çalınan adama emeklilik sürprizi…

Protez bacağı çalınan adama emeklilik sürprizi…

Adana’da yüzünü yıkamak için gittiği camide motosikletiyle birlikte üzerine bıraktığı protez bacağı çalınan 49 yaşındaki Eyüp Ataban’ın, 3 yıl önce emekli olduğu, bankada da tam 25 bin lira parası biriktiği ortaya çıktı. Haberi aldığında bunun ilk başta şaka olduğunu sanan Ataban, SGK Adana İl Müdürlüğü’ne giderek hem bankada biriken parasını aldı, hem de ilk aylığını çekti.

BOYAYA GİTTİ BACAĞINDAN OLDU
Yaklaşık 3.5 yıl önce bir evin dış cephesini boyamak için Mersin’e giden Eyüp Ataban, kullandığı boya fırçasının yüksek gerilim hattına temas etmesi sonucu ağır yaralandı. Mersin Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ataban’ın sağ bacağı, diz altından kesildi. Koltuk değneğine mahkum olan ve çalışamayan Ataban’a devlet, bir süre sonra protez bacak verdi ve yaptığı başvuru üzerine de kendisine 3 ayda bir bin 50 liralık da emekli maaşı bağladı.

PROTEZ BACAĞINI ÇALDILAR!
Önce kendisine ev kiralayıp, daha sonra satın aldığı engelliler için özel olarak tasarlanan motosikletiyle ufak tefek işler yapıp geçimini sağlamaya çalışan Ataban, yaklaşık 13.5 ay önce sıcaktan bunalıp, Adana Sabancı Merkez Camisi’ne yüzünü yıkamaya gitti. Protez bacağını çıkartıp motosiklete asan Ataban, camiden döndüğünde ne motosikleti, ne de protez bacağı yerinde yoktu. Durumu polise bildirdi, ancak yapılan aramalar sonuç vermedi.

3 YILDIR EMEKLİ AMA HABERİ YOK!
Eyüp Ataban’ın tüm bu yaşadıklarını gazeteciler aracılığıyla kamuoyunun dikkatine sundu ve kendisine devletin ya da bir hayırseverin protez bacak alması ve ‘malulen emekli’ olmak için de çağrıda bulundu. Haberin basına yansımasının ardından SGK da harekete geçti. Ataban’ın emeklilik başvurusun inceleyen yetkililer, onun tam 3 yıl önce emekli olduğunu ve maaşının da özel bir bankaya yatırıldığını tespit etti.

EMEKLİLİĞİNE İNANMADI ŞAKA SANDI
Ancak Ataban’a ulaşılamadığı için de aylık 810 lira olan maaşının 3 yılda 25 bin liraya ulaştığı ortaya çıktı. Bunun üzerine Eyüp Ataban’a ulaşan yetkililer, kendisini SGK Adana İl Müdürlüğü’ne davet ederek, burada emekli olduğu bilgisini verdiler. Ancak Ataban, bunun bir şaka olduğunu düşünüp, yetkililere inanmadı. Yapılan görüşmelerde zor ikna edilen Ataban, büyük bir şok yaşadı.

BANKADA 3 YILDA 25 BİN LİRA BİRİKMİŞ

Görevliler, daha sonra Ataban ile birlikte bankaya giderek hem biriken 25 bin lirasını çekmesine, hem de ilk emekli maaşını almasına yardımcı oldu. Yaşadıklarını anlatan Eyüp Ataban, “Bana 3 yıl önce emekli olup, bankada da 25 bin lira birikmiş param olduğunu söylediklerinde adeta şoke oldum. Sonrasında sevinçten kafamı duvarlara vurmak istedim. Şuan çok mutluyum” diyerek, duygularını dile getirdi. Bu arada Ataban’a engelli motosikleti tahsis edilirken, protez bacak alımı için de SGK ve Adana İl Sağlık Müdürlüğü devreye girdi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir