25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Portatif havuzlarda serinlik…

Portatif havuzlarda serinlik…

Hava sıcaklığının 40 dereceyi geçtiği kentte, merkez Seyhan İlçe Belediyesi’nin kurduğu portatif havuzlarda serinliyor.
Geçen yıl serinlemek için sulama kanalları ve Seyhan nehrine giren 32 kişinin boğularak hayatını kaybettiği, son 14 yılda bu sayının toplam 273 kişiyi bulduğu Adana’da, Seyhan Belediyesi, portatif havuz uygulamasına ağırlık verdi. 10 metreye 20 metre ölçülerinde, 1.5 metre derinliğindeki havuzlar, 25 okulun bahçesinde ücretsiz olarak kullanıma sunuldu. Uygulamanın İlk yapıldığı 2014 yaz ayından bu yana 50 bin çocuk havuzlardan yararlandı. Bu yaz ise 40 bin kişiye ulaşılması hedeflendi.
KARALAR: ÇOCUKLARIMIZ YÜZME ÖĞRENSİN
Portatif yüzme havuzlarıyla boğulma ve ölüm vakaların önüne geçmek istediklerini belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, uzaman antrenörler eşliğinde temel yüzme eğitimi verdiklerini söyledi. Başkan Karalar, şu açıklamayı yaptı:
“Temmuz ayının başındayız ve Adana’nın kavurucu sıcakları başladı. Sıcaklıkların 50 derece olacağı söyleniyor. Son 14 yılda ülke genelende 922 kişi boğularak hayatını kaybetmiş. Bunun 273’ü Adana’da. Bunun nedeni ise Adana çok sıcak! Çocuklarımız sıcak hava nedeniyle Devlet Su İşleri’nin sulama kanallarında yüzüyor. Nehirlerimiz var, Seyhan ve Ceyhan oralarda yüzüyorlar. 3 yıldır bu hizmeti yapıyoruz. Hem yüzme öğretiyoruz, hem serinliyorlar. Böylelikle boğulmaları engellemeye çalışıyoruz.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir