19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Polisten gençlere bilinçlendirme…

Polisten gençlere bilinçlendirme…

Adana Emniyet Müdürlüğü, “İlk Adımda Dost Eli” projesi kapsamında kent otogarı ve Çukurova Üniversitesi’ne stant kurarak 3 bin 100 öğrenciye terör ve terörizm konularında hazırlanan broşürler dağıtıp, gençleri terör propagandalarına karşı bilinçlendirdi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde üniversite kayıt dönemlerinde ülke bütünlüğü aleyhinde faaliyet gösteren terör örgütlerinin yaptığı propagandaları etkisiz hale getirmek, gençleri bu propagandalara karşı bilinçlendirmek amacıyla, “İlk Adımda Dost Eli” projesi başlatıldı. Proje kapsamında merkez otogar ve Çukurova Üniversitesi’ne görevliler tarafından stantlar kuruldu. Stantlarda 3 bin 100 öğrenciye terör ve terörizm konularında hazırlanan broşürler dağıtıldı. Öğrencilere ve ailelerine çeşitli ikramlar yapılarak teşkilatın sıcak yüzü gösterilmeye çalışıldı.

Öte yandan, 50 öğrenci aileleriyle birlikte otogardan alınarak Çukurova Üniversitesi’ne götürülerek kendilerine ulaşım için gerekli kolaylık sağlandı. Proje kapsamında üniversiteye kayıt yaptıran 3 bin 100 öğrenci ile aileleri olmak üzere toplam 6 bin 200 birey ile iletişim kurulup bilgilendirme yapıldı. Yapılan uygulamalarla ilgili başta üniversite yönetimi olmak üzere aileler ve öğrencilerin duydukları memnuniyeti dile getirdiği öğrenildi. Adana Emniyet Müdürlüğü, gençlerin terör örgütlerinin amaçları ile hedefleri ve faaliyetleri hakkında aydınlatmak, terör örgütlerinin öğrenciler üzerindeki etkilerini kırmak ve elaman kazanmalarının önüne geçebilmek amacıyla çalışmalarının kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir