18 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Polisleri taşıyan otobüse bombalı saldırı: 5 yaralı…

Polisleri taşıyan otobüse bombalı saldırı: 5 yaralı…

Yüreğir’de çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracına bombalı saldırı düzenlendi. Alınan bilgiye göre, Selahatin Eyyubi Mahallesi’de sabah 07.20’de çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi esnasında yol kenarına bırakılan bomba patlatıldı. Saldırıda zırhlı servis aracıyla çevredeki araçlar zarar gördü. Saldırıda yaralananlar olay yerine gelen ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı. 1 polis memuru ile 4 kişi hafif şekilde yaralandı. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.
SAVCILIK İNCELEME BAŞLATTI
Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, 1’i polis 5 kişinin yaralandığı saldırıyı terör saldırısı olarak değerlendirdiklerini söyledi.
Başsavcı Yurdagül, saldırının ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan Yardagül, “Özel Harekat Polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında bomba patlatıldı. Patlama sonucu 4 vatandaş, 1 polis yaralandı. Olayda şehidimiz yok. Yaralılardan bazıları tedavi edilip taburcu edildi. Diğer yaralıların durumu hafif. Saldırının bir terör saldırısı olduğunu değerlendiriyoruz. Terör savcılarımız ve polislerimiz olay yerindeler. Geniş çaplı inceleme başlattık” dedi.
VALİ DEMİRTAŞ: YARALILARIN SAĞLIK DURUMU İYİ
Olayla ilgili bilgi veren Adana Valisi Mahmut Demirtaş, polis otobüsünün geçişi sırasında bombalı saldırı düzenlendiğini, yaralılar olduğunu aktararak, “Yaralıların sağlık durumu iyi” dedi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, terör saldırısında 1 polis memuru ile 4 kişinin hafif yaralandığını bildirdi.
BELEDİYE BAŞKANI: ÖLÜM HABERİ GELMEDİ
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Habertürk yayınında yaptığı açıklamada, “Kiremithane Mahallesi’ne yakın bir yerde olay yeri. Bizde şimdi olay yerine gidiyoruz. Tam olarak ne olduğunu öğreneceğiz. Araçta kaç kişi var bilmiyorum. Bir bombalı saldırı. Yaralılar var. Ölüm haberi gelmedi. Umarım olmaz” ifadelerini kullandı.
Patlamanın gerçekleştiği noktada bulunan 4 sivil araçta da hasar meydana geldiği ve bazı sivil vatandaşların da yaralandığı ortaya çıktı.
BOMBAYI AĞACIN ALTINA KOYMUŞLAR
Adana’nın merkez Yüreğir ilçesi Kozan yolunda çevik kuvvet polislerini taşıyan otobüsün geçiş güzergahı üzerinde bulunan bir ağacın altına yerleştirilen bombanın uzaktan kumanda ile infilak ettirildiği öğrenildi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir