25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Osmaniye Şehidini Uğurladı…

Osmaniye Şehidini Uğurladı…

Şırnak’ta teröristlerin saldırısında şehit olan jandarma özel harekat timinde görevli 25 yaşındaki Uzman Çavuş Serkan Has, memleketi Osmaniye’de gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şırnak’tan uçakla Adana Havalimanı’na oradanda helikopterle Osmaniye’ye getirilen şehit Has’ın bayrağa sarılı tabutu, cenaze nakil aracıyla Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki baba ocağına götürüldü.

Burada, helallik alınması ve duanın yapılmasından sonra şehit Serkan Has’ın cenazesi, Asri Mezarlık girişindeki camiye getirildi.

İl Müftüsü Ramazan Çortul’un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit uzman çavuş, garnizon şehitliğinde toprağa verildi.

Şehidin naaşı camiye getirilmeden önce son görevini yapmak isteyen vatandaşlar ile yetkililer arasında tartışma çıktı. Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’nın araya girmesi ile, gerginlik büyümeden sona erdi. Daha sonra protokol ile vatandaşlar arasındaki bariyer kaldırıldı ve vatandaşlar namaza iştirak etti.

Abisi tarafından kabre konulan şehidin ailesinin altı çocuğunun en küçüğü olduğu ve 3 yıl önce göreve başladığı ifade edildi. Şehit Has’ın bir hafta yeniden sözleşme imzaladığı ve bekar olduğu ifade edildi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir