20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Ortaokul öğrencilerine kodlama eğitimi…

Ortaokul öğrencilerine kodlama eğitimi…

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Institue of Electrical and Electronics Engineering (IEEE) Öğrenci Kolu üyeleri, Kadirli İlçesi’nde Esnaf Kefalet Kooperatifi Ortaokulu öğrencilerine kodlama eğitimi verdi.
Cumhurbaşkanlığı Sosyal Medya Danışmanı Buğra Ayan’ın öncülüğünde başlayan ‘Tebeşir Hareketi’ kapsamında 8 üniversite öğrencisi, ‘Hour of Code’ etkinliği ile 24 ortaokul öğrencisine kodlama sisteminin temel eğitimini verdi. Üniversite öğrencilerinden Alperen Şişecioğlu, projeye başvuran okullardaki öğrencilere eğitim vermeye devam edeceklerini söyledi. Şişecioğlu, “Yeni çağın olmazsa olmazı olan kodlama dillerini anlayabilecekleri basit oyun ve etkinliklerle ortaokul öğrenicilerine anlattık. IEEE öğrencileri olarak kent genelinde yıl boyunca ihtiyacı olan ve internet üzerinden başvuran okulların öğrencilerine proje kapsamında eğitim vereceğiz. Etkinliğe katılan ortaokul öğrencilerine katılım sertifikaları verdik. Onlar bu eğitimi alarak dijital dünyaya ilk adımlarını atmış oldular” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir