25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / ORHAN KEMAL FESTİVALİ SÜRÜYOR…
ÇUKUROVA BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN ORHAN KEMAL EDEBİYAT FESTİVALİ TÜRK VE DÜNYA EDEBİYATINDAN ÖRNEKLERİN PAYLAŞILDIĞI BİR SUNUMLA BAŞLADI. (İHA/ADANA-İHA)

ORHAN KEMAL FESTİVALİ SÜRÜYOR…

Çukurova Belediyesi tarafından düzenlenen Orhan Kemal Edebiyat Festivali Türk ve dünya edebiyatından örneklerin paylaşıldığı bir sunumla başladı. Ünlü yazar Ayşe Kulin ve Orhan Kemal’in oğulları Işık ve Nazım Öğütçü kardeşlerin de katıldığı etkinliği Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Türkiye’nin aydınlık insanları barış ve kadın temalı festivalimize hoş geldiniz” diyerek başlattı.
Türk edebiyatının usta ismi adına Çukurova Belediyesi’nce düzenlenen Orhan Kemal Edebiyat Festivali şair, öykücü, romancı 20 kadar edebiyatçının katıldığı bir törenle başladı. Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde Türk ve dünya edebiyatından örneklerin şiirsel bir üslupla sunulduğu etkinliği bini aşkın kişi izledi. Eserleri milyonlara ulaşan ünlü romancı Ayşe Kulin’in yanı sıra yazarlar Ali Özgür Özkarcı, Alper Akçam, Aydın Çam, Aydın Ilgaz, Bedri Aydoğan, Elvan Ebinç, Hasan Özkılıç, Işık Öğütçü, Mahmut Temizyürek, Mazlum Vesek, Nilgün Ilgaz, Saba Kırer, Serpil Ciritci, Tahir Şilkan ve ses sanatçısı Serkan Yontar açılış töreninde hazır bulundular.
Orhan Kemal Edebiyat Festivali’ne katılan konukları ve Adanalıları “Türkiye’nin aydınlık insanları, Bereketli Topraklar’a hoş geldiniz” diyerek selamlayan Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, konuşmasına ‘Çukurova’yı kültür sanat ve festivallerle buluşturacağız’ demiştik. İşte bugün bu yolda güzel ve önemli bir adım daha atıyoruz’’ diyerek devam etti. Festivalde çocuklar için özel bir bölüm ayırdıklarının altını çizen Başkan Çetin, “Savaşa karşı Barış ve yine savaşa karşı Kadın öyle güzel ve anlamlı ki; o nedenle festivalimizin temasını barış ve kadın olarak belirledik. Türkiye’nin aydınlık ve güzel insanlarıyla Orhan Kemal Edebiyat Festivali’nde bir araya gelmekten çok gururlu ve mutluyum. İyi ki varsınız, iyi ki aydınlatıyorsunuz. İyi ki biz de bu festivali yapıyoruz. Bu bereketli topraklar o kadar büyük insanlar yetiştirmiş ki bu topraklar bu festivali hak ediyor.’’ diye konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir