25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / OKUYAY Platformunun Sonuç Toplantısı…

OKUYAY Platformunun Sonuç Toplantısı…

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin hayata geçirdiği OKUYAY Platformu’nun (Okuma Kültürünü Yaygınlaştırma Platformu), AB hibesi kapsamındaki 24 aylık yoğun çalışmalarının sonuçları, online olarak gerçekleşen Sonuç Toplantısı’nda açıklandı. Önemli konuşmacıların yer aldığı OKUYAY Platformu Sonuç Toplantısı, çalışmaların yarattığı olumlu etkiyi rakamlarla gözler önüne serdi. 4 farklı bölgede gerçekleştirilen 6 pilot proje ve 50’nin üzerinde farklı faaliyetle milyonlarca kişiye ulaşan OKUYAY Platformu çerçevesinde; dünyanın ve Türkiye’nin farklı noktalarında okuma kültürü alanında kurumlar, STK’ler, aktivistler ve gönüllüler arasında önemli ağlar ve ortaklıklar kuruldu. Bu alanda başvuru kaynağı niteliğinde yayınların da üretildiği proje kapsamında ayrıca okuma kültürünün oluşturulması ve geliştirilmesindeki sorunların aşılması için kamuya sunulmak üzere bir yasa/yönetmelik taslağı hazırlandı. Türkiye Yayıncılar Birliği’nin çatısı altında faaliyetlerine devam edecek OKUYAY Platformu’nun sürdürülebilirlik hedefleri de toplantıda paylaşıldı ve projenin sahiplenilmesi çağrısında bulunuldu.

T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan, Türkiye Yayıncılar Birliği’nin OKUYAY Platformu, ülkemizde okuma kültürüne yönelik bugüne kadar yapılan en kapsamlı projelerden biri. Hibe kapsamındaki 24 aylık faaliyetini tamamlayan OKUYAY Platformu, 12 Ocak 2021 Salı günü online olarak gerçekleşen Sonuç Toplantısı’nda çalışmaları sonucunda elde edilen verileri ve hazırlanan kaynakları kamuoyuyla paylaştı. Toplantıda, OKUYAY Platformu’nun 24 aylık faaliyeti sonucunda elde edilen uygulama sonuçları;

· Etkin ve güçlü ortaklıklar ve ağlar kurulması

· Önemli araştırmaların toplumun hizmetine sunulması

· Topluma hizmet eden kapsamlı kaynakların oluşturulması

· Milyonlarca kişiye ve çocuğa ulaşılması

· Bir seferberlik çağrısı yapılarak sesli okuma günüyle örnek uygulamasının yapılması

· Pilot projelerle iyi örnekler yaratılması

· “Okuma Kültürünü Geliştirmek İçin Kamu Ne Yapmalı?” kampanyası başlatılarak kamu otoritelerine sunmak üzere yasa/yönetmelik taslak öneriler listesi hazırlanması maddeleriyle özetlendi.

Toplantı, Proje Koordinatörü Ebru Şenol’un, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk’ün ve T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Daire Başkanı Hakan Atik’in konuşmalarıyla başladı. Kenan Kocatürk, TYB’nin bundan sonraki faaliyetlerinde okuma kültürünü yaygınlaştırma çalışmalarına daha çok yer verileceğini vurgularken Hakan Atik konuşmasında OKUYAY Platformu’nun ortaklık ve ağ kurma konusundaki başarısına ve pandemi sürecinde dijitalleşme konusundaki becerisine dikkat çekti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir