28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ…

OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ…

CEYHAN’DA OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ
Ceyhan’da Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında Kız Meslek Lisesinde toplantı yapıldı. Milli eğitim Bakanlığı, Orman Bakanlığı,Tema Vakfı,Ceyhan Belediyesi ile Ceyhan Kaymakamlığının işbirliği kapsamında düzenlenen toplantıda Okullar Hayat Olsun kampanyasının amaçları ve projenin gerekçeleri anlatıldı.
GÜLER OKULLARIMIZA NE GEREKİYORSA YAPILACAKTIR
Okullar Hayat Osun Projesi hakkında bir konuşma yapan Ceyhan Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Güler Şöyle konuştu Okulların toplum hizmetine açılması Okul bahçelerinin düzenlenmesi ve ağaçlandırılması Okulların eğitim‐öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında Dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknolojileri sınıflarının, çok amaçlı salonlarının, konferans salonlarının, spor salonlarının ve okul bahçelerinin belediyemiz işbirliğle ile ele alınarak fiziki durumlarının inceleneceği ve yapılması gerekenleri yapacaklarını ifade etti.
Güler şöyle devam etti. Okul bahçelerinin fiziki yapılarına uygun projelere göre yeniden Düzenlenerek Orman ve Su İşleri Bakanlığı, belediyeler ve ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde peyzaj ve tasarımının yapılması ve ağaçlandırılması ile birlikte Nefes veren alan Okulların öğrenciler ve yetişkinler için birer“hayat boyu öğrenme merkezi” ve eğlenme, dinlenme aktivitelerine imkan veren“yaşayan güvenli alanlar” haline dönüştürülmesidir diye konuştu.

ŞUBE MÜDÜRÜ ALTINTAŞ: PROJENİN GEREKÇELERİNİ SRALADI
Ceyhan İlçe Milli eğitim Şube Müdürü Zeliha Altıntaş ise Okullar Hayat Olsun Projesinin gerekçelerini şöyle açıkladı Okullardan gündüz saatlerinin ancak % 30’u civarındaki kısmında
Yararlanılması. Çoğu yerleşim yerinde okul binaları ve bahçeleri dışında halka hizmet üretilebilecek bu büyüklükte başka fiziki kapasitenin bulunmaması ile birlikte Öğrenciler, aileler ve halkın okullarda mevcut olan eğitsel kaynaklardan ve imkânlardan yeterince yararlanamaması Bilgi toplumunda eğitim ve hayat boyu öğrenme hizmetlerine yönelik talep artışı ve bu hizmetler için gereken bina, bakım ve diğer maliyetlerin yüksekliği ve Kıt kaynakların etkin kullanılması. Gençleri ve çocukları şiddet ve zararlı alışkanlıklardan koruma. Okul güvenli bir sığınak olacaktır diyen Altıntaş çocuklar ve gençler için yeterli oyun ve spor alanlarının bulunmaması olduğuna dikkat çekti ve okullar Hayat Olsun projesi ile her şeyin daha güzel olacağını ifade etti.
Toplantıya Ceyhan Belediye Başkan yardımcısı Selahattin Güler,İlçe Milli eğitim Müdürü Memduh Topuz,okul müdürleri,Tema Vakfı temsilcileri ile çok sayıda eğitimci katıldı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Ceyhan Belediyesi’nden İslahiye’de İftar Programı…

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’in ilçede farklı kesimleri buluşturduğu Ramazan sofraları bu kez İslahiye’de kuruldu. …

Prototol İmzalandı…

Karataş ilçesine bağlı Hakkıbey Mahallesi, 386 ada, 2 parsel numaralı, 600,00 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerine …

ADSİAD, 14 Yeni Üye Daha Kazandı…

Kurulduğu 1991 yılından bu yana Adana, bölge ve ülke ekonomisine katma değer üreten Adana Sanayici …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir