19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Okul önleri onlara emanet…

Okul önleri onlara emanet…

Adana polisi, öğrencilerin güvenli bir ortamda eğitim ve öğretimlerini sürdürebilmeleri için okul önlerindeki denetimlerini aralıksız sürdürüyor.
İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’ın talimatları doğrultusunda Çocuk Şube Müdürlüğü nezdinde Asayiş, Narkotik, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Adana merkezdeki okul önlerinde geniş çaplı uygulama gerçekleştirdi. Polis ekipleri, okul önlerinde öğrencilerin bindiği servis araçlarını yanı sıra, şüpheli gördükleri şahısların kimliklerini kontrol etti ve çevredeki bakkal, cafe, market ve büfelerde ise didik arama yaptı.
UYGULAMAYA “OSCAR” DA KATILDI
Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü koordinesinde okul önlerindeki uygulamaya uyuşturucuya karşı özel eğitimli hassas burunlu “Oscar” köpeği de katıldı. Adana polisi, şüphe üzerine durdurdukları araçlar ile öğrencilerin gidebilecekleri cafe, internet, büfe ve bakkal işyerlerindeki denetimlerini “Oscar” köpeği ile birlikte yaptı. Polis ekipleri, işyerlerinin de evraklarını kontrol ederken, eksik görülen işyerlerine de yasal işlem gerçekleştirdi.
“BİLİNÇLİ GENÇLER VE SAĞLIKLI NESİLLER”
Adana Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’ın göreve gelmesinden sonra okulların açıldığı günden bu yana geçen 3 ay süre içerisinde haftanın 5 gününü sürekli olarak okul önlerinde uygulama yapan Adana polisi, özellikle tek dal sigara ile doldurulmuş sigara (Makaron) satımını ve öğrencilerin sigaraya alışmasını önlemekte kararlı. “Bilinçli gençler ve sağlıklı nesiller” adı altında denetimlerini sürdüren Adana polisi, okulların açıldığı 9 Eylül 2019 tarihinden bu yana Adana merkezde 134 okul önünde çalışma yaptı.
“3 BİN 892 KİŞİ SORGULANDI, 892 İŞYERİ DENETLENDİ
Suçlulara göz açtırmamakta kararlı olan Adana polisi ayrıca, son 3 ay içerisinde 3 bin 892 şahısı sorgularken, 872 işyerini de denetledi ve bunlardan 83 işyerine evrak eksikliklerinden dolayı yasal işlem gerçekleştirdi. Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, Adana merkezde bulunan 633 okulda haftanın üç günü de öğrencilere uyuşturucunun zararlarını anlatıp, bu alışkanlıklardan uzak durmaları konusunda seminer de veriyor. Okullarda öğrencilerin sağlıklı bir şekilde eğitim ve öğretim yapmalarını sağlamak için çalışmalar yapan Adana Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin amacı; çocukların kötü alışkanlıklarından kurtarılıp, toplumda daha yararlı birey olmalarını sağlamak.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir