28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Ökten’in görevden alınmasına tepki…

Ökten’in görevden alınmasına tepki…

Adana Şehir Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Ali İhsan Ökten’in uygunsuz görevden alınmasına tepkiler sürüyor. Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş yaptığı açıklamada “Eşi benzeri görülmemiş bu atamalar bizleri derin kaygılara itmektedir” dedi.
660 AKADEMİK KADROYA ATAMA
Adana Tabip Odası Yönetim Kurulu adına yazılı açıklama yapan Başkan Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğünün kendi yönergelerine uygun olmayan atamalarından sonra şimdi de uygunsuz görevden almalar başlamıştır. Kendi çıkarttıkları 1Ocak 2021 de geçerli olacak atama yönergesini beklemeden dünyada benzeri görülmemiş şekilde tam 660 akademik kadroya atama yapılmıştır. Bu atamaların ve kadroların dağıtılmasındaki durum bizleri derin kaygıya itmiştir. Bu atamaların etkisi geçmeden şimdi de Sağlık Bilimleri Üniversitesine bağlı çeşitli hastanelerde eğitim sorumluları da gerekçesiz değiştirilmeye devam ediyor.”

DOÇ. DR. ÖKTEN BU ÜLKEDEKİ İYİ HEKİMLİK DEĞERLERİNİN SİMGESİDİR
“Adana Şehir Hastanesi Beyin Cerrahi Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Ali İhsan Ökten de pek çok hocamız gibi gerekçe sunulmadan görevinden alınmıştır. Doç. Dr. Ökten TTB 2. Başkanı, Türk Nöroşirürji Derneğinin Genel Sekreteri ve Adana Tabip Odasının önceki Başkanıdır. Doç. Dr. Ökten sayısız hekim yetiştirmiş, binlerce hastayı iyileştirmiş ve tanıyan herkes tarafından saygıyla anılan bir hekimdir. Doç. Dr. Ökten bu ülkedeki iyi hekimlik değerlerinin simgesidir.”

KAYGILAR TAŞIYORUZ

“Ülkemizde bilimsel kriterlere göre değil kişilere göre yapılan atama veya görevden almalar kurumsal, bilimsel ilerlemenin durmasına yol açmaktadır. Bu kurumlarda eğitim alan genç meslektaşlarımızın gelişimlerini olumsuz etkilemektedir. Ayrıca buralardan hizmet alan yurttaşların da nitelikli sağlık hizmeti almalarında sorun oluşturabileceği kaygılarını taşımaktayız. Bu tür göreve getirme ve görevden almalarda liyakate önem verilmesi; hizmet ve eğitimin kesintisiz sürdürülebilmesi için dikkat edilmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Bu tür atama ve görevden almaların olumlu sonuç vermeyeceği endişesini taşıyor ve yetkilileri dikkatli olmaya çağırıyoruz.” diye konuştu.

DOÇ. DR. ÖKTEN, “EMEĞİMİ KARŞILIĞI BU OLMAMALIYDI”

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği eğitim sorumluluğu görevinden alınan Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, “Bunca yıl verilen emeğin karşılığı bu olmamalıydı. Oysa ki kliniğimiz içinden birine verilecek bu sorumluluk beni çok mutlu edecekti. Çünkü yılların emeği bunu gerektirirdi. Burada sorun kişisel değil sistemseldir. Çünkü siyaset gerçeğin ve her şeyin önüne geçmiştir. Her şeye rağmen daha bilimsel, daha demokratik, daha nitelikli hekimlik için mücadeleye devam.” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir