20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Okçuluk Müsabakası Sona Erdi…

Okçuluk Müsabakası Sona Erdi…

Yüreğir Belediyesi ve Yüreğir Kaymakamlığı’nın birlikte organize ettiği Türkiye’nin en büyük geleneksel okçuluk müsabaka ve şenlikleri olan Avrasya Uluslararası Geleneksel Okçuluk Müsabakaları’nın (ETRAC) 8’incisi Adana’da, 120’si yabancı 720 sporcunun katılımıyla gerçekleşti.

Vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği yarışmalarda atlı ve yaya okçuluk müsabakaları, kılıç kalkan, cirit, gökbörü, atlı akrobasi, çevgan (polo) halk oyunları ve mehter gösterileri düzenlendi. Dereceye giren sporcuların ödülleri ve madalyaları dağıtıldı.

ETRAC Yüreğir 2016’ Avrasya Geleneksel Okçuluk Müsabakaları’nda Türk sporcuların yanı sıra 19 ülkeden 120 yabancı sporcunun kıyasıya yarışları nefes kesti. Mustafalar Mahallesi mesire alanında gerçekleştirilen müsabakalara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Atlı ve yaya okçuluk müsabakalarını heyecanlı gözlerle izleyen vatandaşlar sporcuları alkış yağmuruna tuttu.
ETRAC’ın dünyanın birçok ülkesinden sporcuların katılımıyla uluslararası bir organizasyon olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, “Adana bugün büyük bir organizasyona ev sahipliği yapıyor, bir ilki yaşıyor. Böylesine anlamlı bir organizasyonu Adanalılarla buluşturmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımızı hafta sonu seyir zevki yüksek bir etkinlikle buluşturduk. Ata sporlarımıza, geleneğimize, milli değerlerimize sahip çıkıyoruz” şeklinde konuştu.

Akrobasi gösterileri büyüledi
Etkinlikte akrobasi gösterileri nefes kesti. Türkiye’de ilk kez Çevgan yani Batılıların “Polo” dediği Orta Asya sporunun gösteri müsabakası, atlı okçuluk, atlı akrobasi, atlı cirit ve bir Orta Asya sporu olan “gökbörü” sporu da ilk kez Adana’da seyirciler ile buluştu.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel’in ev sahipliği yaptığı ETRAC Yüreğir 2016 müsabakalarının ilk gününe AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Adana İl Koordinatörü İsmail Bilen, AK Parti Adana Milletvekilleri Av. Mehmet Şükrü Erdinç, Tamer Dağlı, Fatma Güldemet Sarı, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ramazan Akyürek, Dünya Etnospor Konfederasyon Başkan Yardımcısı Dr. Hakan Kazancı, Başsavcı Ali Yeldan, Jandarma Bölge Komutanı,Tümgeneral Hacı İlbaş, Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir