28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Öğrencilerden Çanakkale anması…

Öğrencilerden Çanakkale anması…

Ceyhan’da Mehmetcik İlkokulu’nun hazırladığı 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programında duygulu anlar yaşandı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Din görevlisi Hayrettin Emel’in Kuran Tileveti’yi okumasının ardından,Ceyhan Mehmetçik İlkokulu Müdürü Mehmet Atasoy,yaptığı konuşmada “Çanakkale Zaferi, Birinci Dünya Savaşında kahraman askerlerimizin, cihanı hayrete düşüren kahramanlık destanıdır”dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahin Bozkur,ise“İsmiyle özdeşleşen Ceyhan Mehmetçik ilkokulumuz un Çanakkale Zaferinin yıldönümünde vatan için canla başla mücadele ederek canını veren binlerce Mehmetçiğimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum dedi. Ceyhan Kaymakamı Dr Bayram Yılmaz’da, “Mehmetçik ilköğretim okulumuzda Öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle, Çanakkale Zaferimizin yıldönümünde Kahraman Mehmetçiğin o günlerde nasıl meşakkatli, nasıl fedakarca mücadele sergilediğini, milletimizi vatanımızı düşman işgalinden ne zorlu şartlar altında kurtardı.Bu güzel etkinlikten dolayı eğitimcilermizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum rabbim bu ülkeye bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” dedi.

Program misafirlere Çanakkale Savaşında askerlerin içtiği 3000 kişilik çorba dağıtıldı. Programa,Ceyhan Kaymakamı Dr.Bayram Yılmaz, Garnizon Komutanı Satılmış Çal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahin Bozkurt,Teşkilat Başkanı Mustafa Kiraz, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ayşe Muhacir,Okul müdürleri,öğretmenler,veliler ve öğrenciler katıldı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir