19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / O yangında hasar 1 buçuk milyon TL…

O yangında hasar 1 buçuk milyon TL…

ESOB Başkanı Sözütek, AK Parti Adana milletvekili Doğru ve Seyhan Belediye Başkanı Akay yanan fabrikada incelemelerde bulundu.
Yeşiloba Mahallesi’ndeki Küçük Metal Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın yaklaşık 1 buçuk milyon TL zarara neden oldu. Şans eseri can kaybının yaşanmadığı yangında, geri dönüşümde kullanılan makineler ve içeride bulunan ham madde ile firmaya ait bir tır ve bir folklift tamamen küle döndü.

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, faciadan hemen sonra AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru, Seyhan Belediye Başkanı Akif Akif Kemal Akay ve Geri Dönüşümcüler Odası Başkanı Kemal Deniz’le birlikte yangında zarar gören geri dönüşüm fabrikasında incelemelerde bulundu. Yanan fabrikayı gezen Birlik Başkanı Sözütek, Milletvekili Doğru ve Başkan Akay, işyeri sahipleri Ali Yavuz ve Cumali Çeçe’den yangının çıkış nedeni ve hasar hakkında bilgi aldı.

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, üç vardiya olarak 45 kişinin çalıştığı ve aylık 90 ton plastik atığın dönüştürüldüğü fabrikada çıkan yangında can kaybı yaşanmamasının büyük bir şans olduğunu dile getirdi.
Yangının diğer işyerlerine sıçraması halinde yaşanacak facianın boyutunun çok daha büyük olabileceğine dikkati çeken Başkan Sözütek, geri dönüşüm tesislerinin yerleşim yerine yakın olmasının ne kadar tehlike arz ettiğinin yangınla birlikte bir kez daha ortaya çıktığını dile getirdi.
Bu tür faciaların tekrar yaşanmaması için geri dönüşüm fabrikalarının kent merkezi dışında kurulacak modern bir sitede toplanması gerektiğinin altını çizen Başkan Sözütek, “Geri dönüşüm katma değeri yüksek bir sektör. Milyonlarca ton atığı ekonomiye kazandıran bu sektörün göz ardı edilmesi mümkün değil. Ayrıca, yüksek katma değeri gibi yangın riski de yüksek bir sektör. Küçük bir kıvılcım milyonlarca lira zarara uğratacağı gibi, can kayıplarına da neden olabilir. Bu nedenle her geçen gün büyüyen geri dönüşüm sektörünün bir nizama kavuşabilmesi için kent merkezinin dışında, içerisinde itfaiye merkezi ve güvenlik birimleri olacak şekilde modern bir geri dönüşüm sitesi kurulması kaçınılmaz olmuştur” dedi.

GERİ DÖNÜŞÜMCÜLER ODASI SİTEYİ YAPMAYA TALİP

Geri Dönüşümcüler Odası Başkanı Kemal Deniz de uygun bir yer gösterilmesi halinde 50-60 milyon TL’lik bir yatırımla geri dönüşümcüler sitesini yapmaya talip olduklarını dile getirdi. Deniz, “Belediyelerden para pul istemiyoruz. Bize yer göstersinler ve planını hazırlasınlar. Gerisini biz kendi imkanlarımızla hallederiz” dedi.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’da tehlikenin boyutuna dikkati çekerek, geri dönüşümcülerin kent dışına taşınması konusunda hem fikir olduğunu söyledi. Başkan Akay, “Bu iş vazgeçilecek bir iş değil. Katma değeri oldukça yüksek bir sektör. Dolayısı ile en az zararla, en fazla faydayı nasıl sağlarız ona bakmalıyız. Kısa vadede ve uzun vadede yapacağımız işler var. Bunları da sizlerle birlikte yapacağız” dedi. Başkan Akay inceleme sırasında beraberindeki birim müdürlerine yangının neden olduğu molozların temizlenmesi ve bölgedeki yolların asfaltlanması için talimat verdi.

AK Parti Adana milletvekili Abdullah Doğru ise Adana’ya modern bir geri dönüşüm sitesi kazandırılması için gerekli çalışmaları yapacaklarını kaydetti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir