28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Nezle miyiz, Grip mi?..

Nezle miyiz, Grip mi?..

Kış mevsimiyle birlikte havaların iyice soğuduğu şu günlerde özellikle soğuk algınlığı riski iyice artarken, belirtileri oldukça benzer olsa da uzmanlar grip ve nezlenin birbirlerinden farklı iki hastalık olduğunu belirtiyorlar. Soğuk algınlığı yani nezle, burun akması, burun tıkanıklığı, hapşırma ve boğaz ağrısı şeklinde belirtilerle kendini gösterirken, gripte ise nezleden farklı olarak yüksek ateş, vücut ağrıları, üşüme, ve öksürük daha şiddetli olarak görülüyor. Nezle en çok bir hafta içinde sona ererken, gripte ise bu süre 15 güne kadar çıkabiliyor.

Grip dikkat edilmezse ölüme yol açıyor …

Grip özellikle bebekler, yaşlı hastalar, kronik hastalığı olanlar, sigara kullananlar ve kanser hastaları için çok daha büyük risk içerirken, özellikle son yıllarda dünyada ve ülkemizde sık görülen Kuş Gribi, Domuz Gribi gibi virüsler yüzünden gribin ölümcül bir hastalık olarak değerlendirildiği belirlendi. Medya Takip Ajansı Interpress’in, yapmış olduğu araştırmaya göre, kışın yoğun yaşandığı bu günlerde nezle ve grip ile ilgili haberlerin de basına oldukça sık yansıdığı tespit edildi. Yılbaşından bu yana yazılı basında grip hakkında 15 bin 177 haber çıkarken, son yıllarda ülkemizde de görülen Domuz Gribi ile alakalı yazılı basında 3 bin 812 haber yer aldığı görüldü. Bir dönem bir hayli haber olan Kuş Gribi ise bu yıl gündemden düşmüş gözüküyor. Yazılı basında Kuş Gribi hakkında 922 haber yayınlandığı belirlendi. Özellikle kış aylarının en sık görülen hastalığı olan soğuk algınlığının da 7 bin 328 haberle gündeme geldi tespit edildi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

ÇGC Kupalı At Koşusu Bugün Koşulacak…

1400 kumda 58 kilo 3 yaşlı İngiliz atlarının katılacağı koşuda birincilik ödülü 440 Bin Tl. …

Ceyhan Belediyesi’nden İslahiye’de İftar Programı…

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’in ilçede farklı kesimleri buluşturduğu Ramazan sofraları bu kez İslahiye’de kuruldu. …

Prototol İmzalandı…

Karataş ilçesine bağlı Hakkıbey Mahallesi, 386 ada, 2 parsel numaralı, 600,00 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir